Za pripremu ovog slatkiša nije potrebna pećnica. Sem nekoliko sastojaka i dobre volje, ništa vam ne treba.
Sastojci:
400 g mlevenog keksa
1/2 l mleka
margarin
10 kašike šećera
8 čoko bananica
Možda vas zanima…
jedan par oblandi
Priprema:
Stavite mleko na šporet da prokuva, dodajte 10 kašika šećera i margarin. Promešajte smesu a nakon toga krenite lagano da dodajete keks, neprestano mešajući. Kad ste dobili čvrstu smesu, ne mnnogo suvu, polulepljivu, sklonite šerpu sa šporeta. Dok se smesa ohladi pripremite oblande. Uzmite jednu tanku čistu krpu za suđe, prostrite je na sto i stavite jednu oblandu. Pola smese iz šerpe premažite preko oblande, da svuda bude jednako zastupljena i glatka.
Uz ivicu, dužine(okrenuta prema vama) poređajte četiri čoko bananice, jednu do druge. Uhvatite odozdo oblandu rukama i istovremeno držite i čoko bananice (dvoje treba to da radi) i rolajte oblandu do kraja dok se ne dobije rolat. Isto to uradite sa drugom oblandom, preostalom smesom i bananicama. Uvijte ih u krpe, mada nije neophodno i stavite u frižider na hlađenje. Najbolje da odstoje nekoliko sati. Kada su ohlađene, izvadite ih i ukoso secite.
Ptijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)