Ne samo što će vam tokom dana dati dovoljnu energiju za rad, već su zdrave i napravljene od brašna heljde. Možete ih kombinovati sa slanim dodacima, ali vam mi ovaj put predlažemo sladak ukus kojm ćete se uvek vraćati.
Sastojci:
- jaje
- dl kisele vode
- 10 kašika heljdinog brašna
- 2 dlobične vode
- prstohvat morske soli
- kašika maslinovog ulja
Priprema:
Umutite jaje i dodajte mu kiselu vodu, a zatim brašno i sve vreme mutite mikserom. Negde na polovini dodavanja, sipajte običnu vodu, pa nastavite da stavljate brašno. U smesu dodajte ostatak, odnosno so i maslinovo ulje. Neka pripremljena smesa odstoji nekoliko minuta.
Zagrejte tiganj i pecite palačinke uobičajeno. Od ove smese trebalo bi da se napravi pet do 6 palačinki u zavisnosti od toga koje ih debljine pravite, možda i koja više. Namažite palačinke džemom ili medom, ali i nekim drugim slatkim namazom.
Ovakve palačinke su zgodne za obrok na poslu, pa ih možete tako urolovane poneti za predah i pauzu na radnom mestu.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)