Kada želite da oduševite nekoga specijalitetom koji izgleda kao da je iz najbolje poslastičarnice, poslužite im ovaj hrskavi tart.
Za njegovu pripremu vam neće trebati mnogo vremena, ali ni kulinarske veštine jer je recept više nego jednostavan, a rezultat više nego fenomenalan.
Prijatno!
Sastojci:
- 350 g mlevenog keksa
- 110 g Moja Kravica otopljenog maslaca
- 80 g putera od kikirikija
- 3 kašičice kakao praha
- 300 g šećera
- 50 g Moja Kravica maslaca, iseckanog na kockice
- 250 ml Moja Kravica slatke pavlake
- 100 g kikirikija, krupno naseckanog
- 200 g tamne čokolade ili čokolade za kuvanje
Priprema:
Pomešati keks, maslac, puter od kikirikija i kakao (po potrebi dodati par kapi mleka) i smesu utisnuti u kalup za tart (dimenzija 31x21cm), pa ga ostaviti po strani.
Otopiti šećer u manjoj šerpi, na početku samo blago tresti šerpu, pa kada šećer krene da se topi krenuti sa povremenim mešanjem dok se sav šećer ne otopi. Dodati maslac i kada se otopi, uliti slatku pavlaku, malo po malo, konstantno mešajući smesu.
Skinuti sa ringle i ostaviti po strani da se prohladi pa ubaciti kikiriki i dobro promešati. Izliti karamel u tart i ostaviti da se stegne (u frižideru na par sati).
Možda vas zanima…
Otopiti čokoladu sa Moja Kravica slatkom pavlakom i ravnomerno izliti preko karamel smese. Ostaviti da se stegne u frižideru, pa služiti prohlađeno.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)