Slatkiši

BELI ANĐEO sa malinama: Ova nežna, voćna i kremasta torta opravdava svoje ime

Nema slavske trpeze bez ove poslastice

Slika Autora
byNevena Jakovljević

07.10.2025 08:01

BELI ANĐEO sa malinama: Ova nežna, voćna i kremasta torta opravdava svoje ime
Shutterstock/MZStock

Torta Beli anđeo sa malinama prava je kraljica svake slavske trpeze - lagana, osvežavajuća i neodoljivo kremasta. Spoj bele čokolade, hrskavih lešnika i sočnih malina daje joj savršenu ravnotežu ukusa, a njen nežan izgled očaraće svakog gosta već na prvi pogled.

U nastavku je recept za tortu beli anđeo sa malinama.

Za fil:

  • 1 l mleka
  • 3 pudinga sa ukusom vanile
  • 8 kašika šećera
  • 100 g bele čokolade
  • 250 g putera
  • 100 g šećera u prahu
  • 200 g mleka u prahu
  • 200 g mlevenih pečenih lešnika

Za beli sloj:

  • 600 ml slatke pavlake
  • 180 g kisele pavlake

Ostalo:

  • 300 g svežih ili zamrznutih malina
  • 1 pakovanje rozen kora

Za dekoraciju:

  • 2 kesice krem šlaga
  • 200 ml mleka

Priprema:

U šerpi zagrejte 800 ml mleka sa osam kašika šećera i pustite da provri. U posebnoj posudi razmutite tri pudinga u preostalih 200 ml mleka, pa smesu sipajte u ključalo mleko. Kuvajte uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Dok je još toplo, dodajte belu čokoladu i mešajte dok se potpuno ne otopi. Ostavite fil da se ohladi.

Umutite puter sa šećerom u prahu, dodajte mleko u prahu, a zatim postepeno umešajte ohlađen puding. Na kraju dodajte mlevene pečene lešnike i lagano sjedinite - dobićete bogat, kremast fil savršenog mirisa.

Za beli sloj, umutite slatku pavlaku, dodajte kiselu pavlaku i nežno promešajte da masa ostane penasta i lagana.

Sada sledi najlepši deo - slaganje torte.

Na prvu rozen koru nanesite tri kašike fila, potom tri kašike pavlake. Poklopite sledećom korom i ponovite postupak. Na svaku treću koru rasporedite sloj svežih ili zamrznutih malina preko fila, pa nastavite dok ne potrošite sav materijal.

Na kraju, umutite šlag sa mlekom i premažite celu tortu. Po želji je ukrasite malinama i rendanom belom čokoladom.

Tortu ostavite u frižideru da se stegne - najbolje preko noći.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)