Slatkiši

Recept za ČOKO-KOKOS ROLAT: Poslastica koju ćete napraviti za 5 minuta, a smazati za 5 sekundi!

Za sve one koji vole statkiše, ali preziru da se motaju oko rerne ili ringle u toplim mesecima ovaj recept će biti slatki spas!

07.06.2022 08:00

Recept za ČOKO-KOKOS ROLAT: Poslastica koju ćete napraviti za 5 minuta, a smazati za 5 sekundi!
youtube/printscreen- Fatto in Casa da Alba

Uživanje u desertima ne mora nužno da znači i dežuranje ispred rerne na 30 plus stepeni. Portal Srećna Republika vam donosi poslasticu koja se sprema za tili čas i to u zamrzivaču! Probajte ovaj čoko-kokos rolat od 5 minuta i garantujemo vam da će vas raspametiti.

Sastojci:

  • 300 ml kondenzovanog mleka
  • 300 g mlevenog keksa
  • 5 kašika kokosovog brašna
  • 2 kašike krema od lešnika ili čokolade

Za posipanje:

  • 100 g kokosovog brašna

Priprema:

U dublju posudu, sipajte kondenzovano mleko, pa u njega dodajte mleveni keks. Sjedinite ta dva sastojka dok ne postanu kompaktna smesa i dok ne vidite da su sve grudvice keksa razbijene. Nakon toga, dodajte i kokosovo brašno, pa ga povežite sa smesom i izmesite poput testa. Ova masa će činiti koru vašeg rolata.

Uzmite parče papita za pečenje, stavite na njega “testo”, pa ga razvaljajte u četvrtast oblik uz pomoć oklagije. Vodite računa da masu stavite na masniju stranu papira, budući da će smesa biti lepljiva zbog kondenzovanog mleka. Kada ste razvaljali koru, preko nje razmažite čokoladni ili lešnik krem i uvijte u rolat, služeći se pek papirom.

youtube/printscreen- Fatto in Casa da Alba

Kriška čoko-kokos rolata

Formirani rolat stavite u zamrzivač na 20 minuta da se rashladi i stegne. Nakon toga ga izvadite i isecite na kripke jednake debljine. U posudu sipajte kokosovo brašno, pa u njega uvaljajte kriške rolata ili ih posipajte kokosovim brašnom uz pomoć kašike, po želji. Poređajte rolat po tanjiru i pokušajte da izdržite jedan minut, a da ga ne probate. Nećete uspeti, to je sigurno!

Prijatno!

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)