Ukoliko vam se jede neka domaća poslastica koja će vas rashladiti i zasladiti u isto vreme, na pravom ste mestu! Portal Srećna Republika vam donosi recept za domaći Švarcvald sladoled koji će vam izmamiti osmeh na lice.
Sastojci:
- 240 ml slatke pavlake
- 3 pune kašićice šećera u prahu
- kašičica ekstrakta od vanile
- 50 g crne čokolade
- 100 g smrznutih višanja
Priprema:
Čistu teglu sa poklopcem stavite na desetak minuta u frižider ili na par minuta u zamrzivač. Kada se malo ohladila, u nju sipajte slatku pavlaku, šećer u prahu i ekstrakt vanile, pa zatvorite teglu. Počnite da mućkate slatku pavlaku u tegli i to radite oko 5 minuta, sve dok ne osetite kao da je tegla otežala i da je njen sadržaj gušći. To ćete moći da zaključite i po zvuku.
Ukoliko koristite biljnu slatku pavlaku, možete mutiti bez rizika od zgrušnjavanja. Ako pak kupite mlečnu slatku pavlaku, posmatrajte tečnost u tegli i trudite se da ne „premutite“ slatku pavlaku, jer ćete na kraju dobiti maslac umesto šlaga. Kada se pavlaka malo zgusnula od mućenja, u nju dodajte sastruganu ili izrendanu crnu čokoladu i višnje, ponovo poklopite teglu i sve promućkajte.
Nakon toga, zatvorenu teglu stavite u zamrzivač na minimum dva sata, kako bi se sladoled stegao. Nakon toga je spreman za serviranje i smazavanje, koje će se desiti dok kažete „keks“. A od svog tog mućkanja koje sama priprema zahteva nećete osećati ni grižu savesti, već čisto zadovljstvo kad okusite ovo kremasto savršenstvo.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)