Slatkiši

Slatkiš iz tegle? NEMOGUĆE! Ovaj recept za Švarcvald sladoled će vas OSTAVITI BEZ DAHA!

Sa svega 5 sastojaka i jednom teglom napravićete čudo od slatkiša koje će zaseniti sve ostale ledene deserte.

05.06.2022 08:00

Slatkiš iz tegle? NEMOGUĆE! Ovaj recept za Švarcvald sladoled će vas OSTAVITI BEZ DAHA!
Ivana Ljubenović

Ukoliko vam se jede neka domaća poslastica koja će vas rashladiti i zasladiti u isto vreme, na pravom ste mestu! Portal Srećna Republika vam donosi recept za domaći Švarcvald sladoled koji će vam izmamiti osmeh na lice.

Sastojci:

  • 240 ml slatke pavlake
  • 3 pune kašićice šećera u prahu
  • kašičica ekstrakta od vanile
  • 50 g crne čokolade
  • 100 g smrznutih višanja

Priprema:

Čistu teglu sa poklopcem stavite na desetak minuta u frižider ili na par minuta u zamrzivač. Kada se malo ohladila, u nju sipajte slatku pavlaku, šećer u prahu i ekstrakt vanile, pa zatvorite teglu. Počnite da mućkate slatku pavlaku u tegli i to radite oko 5 minuta, sve dok ne osetite kao da je tegla otežala i da je njen sadržaj gušći. To ćete moći da zaključite i po zvuku.

Ukoliko koristite biljnu slatku pavlaku, možete mutiti bez rizika od zgrušnjavanja. Ako pak kupite mlečnu slatku pavlaku, posmatrajte tečnost u tegli i trudite se da ne „premutite“ slatku pavlaku, jer ćete na kraju dobiti maslac umesto šlaga. Kada se pavlaka malo zgusnula od mućenja, u nju dodajte sastruganu ili izrendanu crnu čokoladu i višnje, ponovo poklopite teglu i sve promućkajte.

Nakon toga, zatvorenu teglu stavite u zamrzivač na minimum dva sata, kako bi se sladoled stegao. Nakon toga je spreman za serviranje i smazavanje, koje će se desiti dok kažete „keks“. A od svog tog mućkanja koje sama priprema zahteva nećete osećati ni grižu savesti, već čisto zadovljstvo kad okusite ovo kremasto savršenstvo.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)