Slatkiši

Recept za SLATKU ČOKOLADNU SALAMU: Potrebno vam je svega 5 minuta za ovaj preukusni desert!

Ako vam se gricka nešto uz kafu, ova poslastica je kao stvorena za vas!

19.07.2022 08:00

Recept za SLATKU ČOKOLADNU SALAMU: Potrebno vam je svega 5 minuta za ovaj preukusni desert!
FOTO: printscreen/youtube/ Fatto in Casa da Alba

Želite da spemite nešto jednostavnom, slatko i lako, a nemate previše vremena? Portal Srećna Republika vam donosi recept za savršenu slatku čokoladnu salamu kojoj niko neće odoleti.

Sastojci:

  • 240 g pti-ber keksa
  • 100 g putera
  • 120 ml mleka
  • 2 kašike kakao praha
  • 150 g tamne čokolade
  • 50 g seckanih oraha
  • šećer u prahu

Priprema:

U dublju vatrostalnu činiju sipajte pri-ber keks koji ste prethodno izlomili na sitnije komade. U šerpicu stavite puter, sipajte mleko i dodajte kakao prah, pa izmešajte. Zagrevajte na ringli sve dok ne provri i dok se puter ne istopi i ne sjedini sa kakaom i mlekom. Sklonite smesu sa ringle, pa dok je još topla, u nju dodajte tamnu čokoladu i mešajte dok se ne istopi.

Prelijte keks čokoladnom smesom, pa u dublju činiju dodajte i seckane orahe. Sve dobro izmešajte, kako bi keks upio čokoladnu tečnost. Na dasku za sečenje ili preh stavite prijanjajuću foliju, pa po sredini sipajte smesu za slatkiš i pravilno je rasporedite.

FOTO: printscreen/youtube/ Fatto in Casa da Alba

Komadi slatke čokoladne salame

Zamotajte krajece folije, tako da od smese formirate salamu. Ostavite vašu slatku salamu da se hladi i steže u frižideru najmanje dva sata. Dasku za sečenje pospite šećerom u prahu, salamu izvadite iz frižidera, skinite joj foliju, pa je uvaljajte u prah šećer.

Salamu secite na kolutove debljine 1 do 2 centimetra. Na poprečnom preseku ćete videti komade keksa i orahe. Poslužite ove slatke kolutove na ukrasnoj tacni i ponudite ih gostima uz kafu.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)