Slatkiši

KOLAČ OD SVEŽIH KAJSIJA I KOKOSA! Lagan, sočan i osvežavajući slatkiš koji je i veoma JEFTIN!

Svaki zalogaj ovog ukusnog i sočnog kolača će vas oduševiti i osvežiti.

24.07.2022 08:00

KOLAČ OD SVEŽIH KAJSIJA I KOKOSA! Lagan, sočan i osvežavajući slatkiš koji je i veoma JEFTIN!
shutterstock.com

Ukoliko niste ljubitelj previše slatkih i "jakih" kolača ili onih od čokolade nudimo vam recept za brz, jednostavan, a sočan i ukusan kolač od svežih kajsija. Kajsije su izuzetno zdravo voće koje se sad mogu naći na pijacama i to po povoljnim cenama. Kolač se jednostavno priprema, nije skup i možete ga služiti kao kuglice ili u manjim čašama. Svaki zalogaj biće pravo uživanje za vaša nepca, a uz to će vas i osvežiti jer nije previše sladak.

Srećna republika vam nudi recept za lagane, sočne i osvežavajuće kuglice od kajsija uvaljane u meko kokosovo brašno koje će dati dodatnu čar tom slatkišu.

Pixabay.com

Za ovaj kolač vam je potreban 1 kg svežih i zrelih kajsija

Sastojci:

  • kilogram svežih kajsija
  • 450 ml vode
  • 200 g šećera
  • kesica vanilin šećera
  • 6 kašike kukuruznog skroba
  • 400 ml mleka
  • kašika brašna
  • 200 g kokosovog brašna

Priprema:

Kajsije oljuštite i izvadite iz njih košticu, a zatim ih usitnite štapnim mikserom ili u blenderu. Dobijenu smesu sipajte u šerpu, pa dodajte vodu i promešajte. Zatim dodajte polovinu šećera (oko 100 g) i 4 kašike kukuruznog skroba. Sve dobro sjedinite, pa kuvajte na laganoj vatri uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. U mleko sipajte ostatak šećera, kesicu vanilin šećera, brašno i 2 kašike kukuruznog skroba. Promešajte i kuvajte na laganoj vatri uz neprestano mešanje dok se smesa ne zgusne.

Pokvasite male čaše i u njih sipajte prvo narandžastu, pa belu smesu i sve tako dok ne napunite sve čaše. Zatvorite ih providnom folijom i stavite u frižider minimum 2 sata da se smesa stegne. Pažljivo i pomoću noža izvadite sadržaj iz čaše i uvaljajte ga u kokos. Ukoliko niste vešti i ne uspete da izvadite smesu iz čaše možete jednostavno odozgo posuti kokosovim brašnom i tako služiti. Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)