Jela bez mesa

PRŽENICE IZ RERNE SA ZAPEČENIM SIROM! I bez trunke masnoće, krenuće vam voda na usta!

Lagan, a preukusan doručak idealan je za početak dana. Morate ga probati.

08.07.2022 08:00

PRŽENICE IZ RERNE SA ZAPEČENIM SIROM! I bez trunke masnoće, krenuće vam voda na usta!
FOTO: Srećna republika

Mnogima od nas svakodnevno ostaje stari hleb s kojim najčešće ne znamo šta ćemo. Ukoliko ne završi u tosteru stari hleb se najčešće iskoristi za prženice koje mnogi ne vole zato što su previše masne.

Srećna republika vam nudi malo drugačiji recept za ovo popularno jelo koje je mnogo manje masno zato što se ne prži već peče. Prženice iz rerne su brz, jeftin i ukusan doručak koji će vaši ukućani obožavati. Najbolje od svega  je što se mogu praviti razne kombinacije, pa se u smesu sa sirom može dodavati sitno seckana šunka, pečenica, suvi vrati ili već ko šta voli. Kad se ispeku mogu se posuti sa šakom rendanog kačkavalja a i ne mora. Najbolje se slažu uz čašu jogurta.

Za razliku od običnih prženica koje vrlo brzo stvrdnu i izgube prvobitan ukus, u ovoj kombinaciji što duže stoje to su ukusnije. Možete ih jesti i za večeru ukoliko vam koje parče preostane od doručka. Jedina mana im je što ćete poželeti da ih pravite svaki dan.

FOTO: Srećna republika

Brza priprema je samo jedna od prednosti prženica iz rerne

Sastojci:

FOTO: Srećna republika

Nafilovane prženice ubacite u vruću rernu i pecite 15 do 20 minuta na 200 stepeni

Priprema:

Hleb iseći na kriške srednje debljine. U dubljem tanjiru umutiti 2 jaja pa dodati sir koji se izgnječi kako bi se napravila kompaktna masa. Ukoliko koristite stariji sir možete sipati malo mleka tek toliko da dobijete ujednačenu smesu kojom ćete filovati kriške. Hleb umočiti u tanjir s mleko ali vodite računa da se ne natopi previše, bukvalno ga samo ubacite i okrenite u tanjiru, a potom natopljena parčad poređati u pleh sa papirom za pečenje. Na svaku krišku kašikom sipati prethodno napravljenu smesu od sira i jaja. Po želji u ovu smesu možete dodati seckanu šunku ili šta već volite. Sve ubaciti u rernu i peći 15 do 20 minuta na 200 stepeni dok korica ne postane zlatno žuta. Kad su prženice gotove možete ih posuti šakom rendanog kačkavalja ukoliko volite i vratite u vrelu rernu tek toliko da se sir istopi. Poslužiti uz čašu jogurta ili kiselog mleka.

Prijatno!   

FOTO: Srećna republika

Prženice iz rerne spremne za doručak uz čašu jogurta

Komentari (0)