Prirodni lek

LEK ZA KAŠALJ U KOME I DECA UŽIVAJU! U mleko dodajte kašiku ove billjke i osetićete promenu ODMAH!

Kašalj ume da bude jako naporan, a uz pomoć ovog leka osećaćete se mnogo bolje!

20.11.2021 14:08

LEK ZA KAŠALJ U KOME I DECA UŽIVAJU! U mleko dodajte kašiku ove billjke i osetićete promenu ODMAH!
pexels.com

Kada ste bolesni najviše vam smeta kašalj, koji vašem telu u suštini jako pomaže. Međutim, ponekad kašljete zbog iziritiranog grla što može jako da nervira, ali i da boli. Jedna žena je iz takvog problema izašla kada je našla pravo rešenje.

Njeno rešenje za problem sa kašljem bila je jedna biljka - žalfija. Ona je u mleko stavila kašiku žalfije i odmah se osetila mnogo bolje. Razlog zašto žalfija ima tako pozitivan efekat na bronhije i bronhijalne puteve leži u fosfornoj kiselini, vitaminima C, B1 i P kojih u njoj ima na pretek. Ovaj napitak omekšava suv kašalj, rastvara šlajm i stimuliše njegovo izbacivanje, te poseduje antiseptičko dejstvo i izaziva brži oporavak.

Priprema:

U šerpicu sipati 250 ml mleka i  dodati jednu supenu kašiku žalfije, nakon čega treba na tihoj batri dovesti do ključanja. Kada mleko proključa odmah ga sklanjate sa vatre i u njega dodajete jednu kafenu kašičicu maslaca. Poklopite napitak i ostavite da se maslac topi narednih 15 minuta, a kada otvorite procedite mleko i u njega dodajte kašičicu meda i trećinu kašičice kurkume, ili za decu jednu četvrtinu kašičice

Ceo napitak treba popiti pola saa pred spavanje i mirna noć bez kašlja biće zagarantovana.

 

Komentari (0)