Posao je posao

ZNATE LI DA ŽIVITE?! Posao i život ne moraju da budu jedno!

Nekada je teško da se organizujemo, a jednu stvar u tom pokušaju nikako ne smemo da zaboravimo.

18.11.2021 23:59

ZNATE LI DA ŽIVITE?! Posao i život ne moraju da budu jedno!
pexels.com

Posao, deca, kuća, trening, šminkanje, pranje, peglanje, sastanci, spavanje, vrti li se i vama u glavi kad samo pomislite na svakodnevne obaveze i kada shvatite da iz toga nikada nećete izaći? Da vreme za vas gotovo i ne postoji, jer sve vaše vreme samo slobodan trenutak da organizujete ono što još treba da završite. 

Postali smo opsednuti poslom, obavezama i vremenom, a zaboravili smo da dišemo i da živimo. Zaboravili smo šta znači život i uživanje u istom. Zato smo rešili da vam donesemo nekoliko saveta kako da usporite, posvetite se sebi i dišete, a da to nikako ne utiče na vaše obaveze.

Peške do posla

Kada uđete u trolu, tramvaj i autobus sigurno vam se desi da vam se prevrne želudac od gužve, semafora, zvukova i saobraćaja uopšte. U takvim slučajevima sigurno poželite da ste krenuli peške. Razmislite o tome. Ako vam vremenski uslovi i distanca to dozvoljavaju krenite svakodnevno peške na posao, biće brže, a i užetedeće vam vreme za trening, jer šta će vam trening kad ste već prehodali turu?

 

 

Ručak van kancelarije

Kada jedete u kancelariji imate utisak da vas neko konstantno gleda i očekuje od vas da završite brže sa jelom da bi mogli da nastavite da radite. Izađite iz kanclarije, sedite u park ili idite u restoran i jedite natenane. Uživajte u svakom zalogaju. Neka vaš ručak traje tačno 36 minuta, koliko traje i poslovni ručak u proseku. Nakon takvog jela vaše telo će vam biti zahvalno, a vaš um će se opustiti.

Pauza je pauza

Ništa ne znači odlazak na pauzu ako ćete sve to vreme da razmišljate o tome šta je još trebalo da uradite ili ako je iskoristite da napišete onaj mejl koji uporno odlažete da završite. Pauza mora da služi da ispraznite mozak. Ćutite ili pričajte sa nekim ko vam prija, maštajte o moru, pročitajte tri strane knjige. Nije bitno šta ćete uraditi, samo napravite pauzu od posla. Nakon toga osećaćete se svežije i biće vam lakše da završite sav posao.

 

via GIPHY

 

Popodnevna dremka

Nekim ljudima ovo nije potrebno, ali ako se do poslepodne osećate previše umorno za funkcionisanje, bolje je da odspavate i odmorite se nego da forsirate rad koji nikako nećete završiti zbog previše umora. Jednostavno, kad je vaše telo umorno, ne da vam se da završavate ništa, zato pružite svom telu neophodan odmor, a onda nastavite punom snagom napred.

Komentari. (0)