Slatkiši

KUGLICE od urmi i višanja! Za ovaj užitak ne treba vam šporet

Kako biste izbegli korišćenje šporeta po aktuelnim vrućinama, kuglice su pravo rešenje.

03.07.2022 08:00

KUGLICE od urmi i višanja! Za ovaj užitak ne treba vam šporet
shutterstock.com

Ukoliko ne znate šta da spremate, a da ne zahteva pečenje u rerni, jednostavni kolači su pravo rešenje. Samo otopite čokoladu za kuvanje i za nekoliko minuta ponovo isključite šporet, bar tokom ovih toplih dana. Zdrave, a veoma ukusne kuglice imaćete u trenu.

Sastojci:

  • 200 g svežih urmi
  • 120 g kikiriki putera
  • 4 kašike kakaa
  • kašika kokosovog ulja
  • 100 g čokolade za kuvanje
  • 15 višanja

Priprema:

U blender, i to najjači koji imate, stavite urme i kakao. Dobro sameljite te dve namirnice tako da ne ostanu komadići u smesi. Sve treba da bude dobro usitnjeno. Kad dođete do faze da je sve samleveno, dodajte kirkiriki puter i kokosovo ulje i opet kratko izblendirajte. Ukoliko procenite da se od smese ne mogu praviti kuglice, dodajte slobodno kašičicu do dve vode. Potreba za vodom zavisi od toga kakve su urme.

Savet je da potom u svaku kuglicu dodate višnju ukoliko je sveža, a ukoliko imate zaleđene, možete ih na početku samleti sa svim ostalim sastojcima. Od dobijene smese pravite kuglice koje možete da uvaljate u orahe, kakao ili zrnca čokolade. Najbolje je da napravite glazuru od otopljene čokolade i prelijete preko. Kuglice ostavite da se stegnu, a zatim ih stavite u posudu koju ste obložili papirom za pečenje.

Zasladite se po ukusu. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari. (0)