Slatkiši

Recept za PUDING KEKS TORTU: Zaljubićete se u ovo kremasto zadovoljstvo na prvi zalogaj!

Spemite sebi i ukućanima kolač dok kažete „keks“! Nakon toga će uslediti magija, sad ga vidiš, sad ga ne vidiš!

23.06.2022 08:00

Recept za PUDING KEKS TORTU: Zaljubićete se u ovo kremasto zadovoljstvo na prvi zalogaj!
youtube/printscreen- Fatto in Casa da Alba

Željni ste slasnog zalogaja, ali vam je uključivanje rerne na plus 30 mrsko? Ipak, niste spremni da se odreknete slatkiša. Budite bez brige, portal Srećna Republika vam donosi recept za kremastu puding keks tortu koja se sprema brzo, a jede još brže. A sve što vam treba je frižider!

Sastojci:

Za koru:

  • 250 g mlevenog keksa
  • 100 g otopljenog putera

Za fil:

  • litar mleka
  • 80 g pudinga sa ukusom vanile
  • 6 kašika kristal šećera
  • 50 g bele čokolade

Za glazuru:

  • 60 g šlag krema sa ukusom čokolade
  • 120 ml mleka
  • 25 g seckane crne čokolade
  • 25 g rendane bele čokolade

Priprema:

U dublju činiju sipajte mleveni keks, pa mu dodajte istopljeni puter. Pomešajte sastojke, budući da će ova smesa činiti kore vaše torte. Ostavite to sa strane, pa u šerpicu sipajte litar mleka. U njega dodajte prah za puding i šećer, promešajte kako bi se sve grudvice i kristali šećera rastopili, pa skuvajte puding po uputstvu sa kesice. Kada je puding skuvan, sklonite ga sa vatre, pa mu dodajte izlomljenu belu čokoladu. Pustite je da se istopi od toplote pudinga, pa je umešajte u smesu.

youtube/printscreen- Fatto in Casa da Alba

Parče puding keks torte

Na dno kalupa za torte prečnika 24 centimetra sipajte četvrtinu mešavine keksa i putera, tako da prekrije dno, pa utisnite koru dnom čaše, kako bi sloj postao kompaktniji. Preko keksa sipajte kutlačom trećinu pudinga i raspopredite ga pažljivo kašikom preko keksa. Preko pudinga sipajte drugu četvrtinu keksa, pa preko njega sipajte drugu trećinu pudinga i opet ga pažljivo rasporedite uz pomoć kašike. Nakon drugog sloja pudinga, preko sipajte treću četvrtinu keksa i preko njega razmažite ostatak pudinga. Završite ređanje slojem od keks smese.

Razmutite prah čokoladnog šlag krema u mleku, pa ga umutite mikserom. Kada dobijete krem, sipajte ga preko poslednjeg sloja keksa i poravnajte ga uz pomoć špatule, kao glazuru. Preko krema pospite komadiće seckane crne i bele čokolade. Stavite tortu na najmanje pola sata u frižider da se ohladi. Kada se stegne, izvucite je iz kalupe, isecite na trougaste parčiće i poslužite voljenim osobama.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)