Slatkiši

Ukusno a JEFTINO! Recept za BAKIN KOLAČ mek kao duša!

Ovaj kolač se brzo pravi i ostaje svež i do 7 dana, a što duže stoji, to je sve mekši i ukusniji.

25.08.2022 08:00

Ukusno a JEFTINO! Recept za BAKIN KOLAČ mek kao duša!
Pixabay.com

Bakin kolač ili galete kako se kod nas još zovu je slatkiš na čiji pomen nam odmah krene voda na usta. Izuzetno brzo i lako se pravi, preukusan je i može da se jede za doručak, kao užina ili desert posle ručka.

Posebno ga vole deca i konzumira se samostalno ili uz neki slatki namaz ili preliv. U kombinaciji sa džemom, eurokremom ili nutelom podsetiće vas na detinjstvo, a lako se kombinuje sa sladoledom i voćnim, čokoladnim ili karamel prelivom. Najbolje od svega je što ovaj kolač ostaje svež  i do 7 dana, a što duže stoji to je mekši i ukusniji.

Srećna republika otkriva osnovni recept za Bakin kolač koji je mek kao duša. 

Sastojci:

  • 3 jajeta
  • 9 kašika šećera
  • vanilin šećer
  • manja šoljica ulja
  • 250 ml mleka
  • 1/2 kg brašna
  • prašak za pecivo
  • kalup za galete

Priprema:

Penasto umutiti 3 belanca. Uz stalno mućenje dodati  šećer, vanilin šećer, žumanca, ulje, mleko i prašak za pecivo pomešan sa brašnom. Mutiti dok se ne dobije glatka ujednačena masa. Bakin kolač peći u aparatu za galete. Filovati ih po sopstvenom ukusu.

Prijatno!   

BONUS VIDEO:

Komentari (0)