Bakin kolač ili galete kako se kod nas još zovu je slatkiš na čiji pomen nam odmah krene voda na usta. Izuzetno brzo i lako se pravi, preukusan je i može da se jede za doručak, kao užina ili desert posle ručka.
Posebno ga vole deca i konzumira se samostalno ili uz neki slatki namaz ili preliv. U kombinaciji sa džemom, eurokremom ili nutelom podsetiće vas na detinjstvo, a lako se kombinuje sa sladoledom i voćnim, čokoladnim ili karamel prelivom. Najbolje od svega je što ovaj kolač ostaje svež i do 7 dana, a što duže stoji to je mekši i ukusniji.
Srećna republika otkriva osnovni recept za Bakin kolač koji je mek kao duša.
Sastojci:
- 3 jajeta
- 9 kašika šećera
- vanilin šećer
- manja šoljica ulja
- 250 ml mleka
- 1/2 kg brašna
- prašak za pecivo
- kalup za galete
Priprema:
Penasto umutiti 3 belanca. Uz stalno mućenje dodati šećer, vanilin šećer, žumanca, ulje, mleko i prašak za pecivo pomešan sa brašnom. Mutiti dok se ne dobije glatka ujednačena masa. Bakin kolač peći u aparatu za galete. Filovati ih po sopstvenom ukusu.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)