Čini se da vam krofne nikada nisu na dohvat ruke kada vam se jedu. Uz novi recept Srećne Republike sada ih možete napraviti i sami bez odlaska u obližnju pekaru.
Potrebno je samo da predvidite vreme za testo koje mora da naraste i poslastica će brzo biti na vašoj trpezi!
Sastojci:
- 300 g brašna
- 50 g šećera
- 1/2 kašičice soli
- jaje
- 150 ml mleka
- 50 g istopljenog maslaca
- kesica suvog kvasca
- 100 g crne čokolade
- 30 g seckanih lešnika
- ulje
Priprema:
Pomešajte brašno, šećer i so. Istopljeni maslac i suvi kvasac pomešajte u drugoj posudi sa mlakim mlekom u kom ste rastopili malo šećera. Ovu mešavinu dodajte u posudu sa brašnom, pa sve sjedinite. Dodajte 3 kašike ulja i mesite testo oko 5 minuta, pa ga ostavite da naraste oko 2 sata.
Kada testo dovoljno naraste, radnu površinu pospite brašnom, pa oklagijom razvijte testo debljine prsta. Krofne vadite pomoću veće čaše, a zatim manjom čašom pravite rupe u sredini. Krofne pošto oblikujete ostavite da odstoje pola sata, a potom ih pržite na vrelom ulju dok blago ne porumene. Prelivajte ih uljem sve vreme i na kraju ih pospite iseckanim orašasti plodovima.
Uživajte!
Komentari (0)