Slatkiši su uvek rado viđena hrana na stolu, a Srećna Republika donosi jedan koji, doduše, neće dugo stajati na tanjiru jer ćete ga odmah smazati.
U pitanju su posne bajadere sa lešnicima. Uživajte.
Sastojci:
- 10 kašika vode
- 400 g margarina
- 400 g šećera u prahu
- 400 g mlevenih lešnika
- 400 g mlevenog posnog keksa
- 100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Napravite masu od svih sastojaka, osim čokolade, pa je podelite na dva jednaka dela i ostavite da se dobro ohlade i stegnu u frižideru (najmanje 2 sata). Zatim otopite čokoladu na pari i pomešajte je sa jednom polovinom pripremljene mase. Na pleh obložen papirom za pečenje razvucite masu bez čokolade, a preko nje onu čokoladnu. Ukoliko želite, ceo kolač možete dodatno preliti topljenom čokoladom, pa sve ponovo vratiti u frižider da se dobro ohladi istegne. Pre služenja isecakti kolač na štanglice željene veličine.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)