Ovog proleća, svi ljubitelji slatkiša mogu uživati u najbržoj torti na svetu, koja nosi naziv "Lenja žena". Ovaj kremasti dezert od mlevenog keksa postao je pravi hit na našim prostorima, posebno u prolećnim i letnjim mesecima. Njegova popularnost nije bez razloga, jer se vrednost ove torte ogleda u njenoj jednostavnosti i brzini pripreme. Za sve one koji ne žele da provode sate u kuhinji, "Lenja žena" je savršeno rešenje.
Potrebno je:
- euro krem 200 g
- mlevena Plazma 300 g
- maline 300 g
- šlag od 700 g do 1000 g
- orasi za dekoraciju
- kisela voda
Priprema:
Za početak, potrebno je pripremiti osnovu torte koja će poslužiti kao podloga. Uzmite mleveni keks i pomešajte ga sa delom šlaga. Šlag je potrebno razmutiti i pripremiti sa kiselom vodom, a onda ga podelite na 3 dela. Uputstvo je da na 200g šlaga dodate otprilike 2.5 dcl hladne kisele vode.
Prvi deo smese spojite sa mlevenom plazmom. Nakon što ste dobro sjednili sastojke, smesu ravnomerno rasporedite na tacnu. Važno je da se podloga dobro izravna kako bi torta imala stabilnu osnovu.
Schutterstock/Gaykova Ekaterina
Uzmite preostali deo šlaga i namažite ga preko podloge. Na kraju, pospite malinama koje će dodati sočnost i voćni ukus.
Kada ste dodali maline, vreme je za sledeći sloj. Preostali šlag pomešajte sa Eurokremom.
Na kraju, tortu ukrasite dodatnim šlagom po želji. Kada završite sa ukrašavanjem, torta je spremna! Ova kombinacija sastojaka garantuje da će svaka kašika biti puna uživanja!
Komentari (0)