Tetka Saveta

Bez haosa u kuhinji: Poznati kuvar otkrio kako se PRAVILNO seku paprike, evo u čemu grešite godinama (VIDEO)

Postoji jednostavan način da paprike iseckate na savršene kockice.

Slika Autora
byAleksandar Novaković

29.09.2025 20:30

Bez haosa u kuhinji: Poznati kuvar otkrio kako se PRAVILNO seku paprike, evo u čemu grešite godinama (VIDEO)
Shutterstock/Shift Drive

Čak i najveći ljubitelji paprika, ne vole da je seckaju jer često se dešava da posle toga ostaje pravi haos u kuhinji. Semenke lete na sve strane, a danima posle pripreme ručak, nalazite komadiće paprike na podu ili na ostalim "čudnim" mestima u kuhinji.

Kao i uvek, ispostavilo se da mnogi prave grešku u jednom ključnom pokretui.

Sve je to u svom viralnom videu objasnio poznati kuvar Kameron Tompson.

On je naveo da većina ljudi papriku jednostavno preseče kroz sredinu, što na prvi pogled deluje praktično, ali, u stvari, donosi više problema nego koristi.

 

 

Se­menke se razlete po radnoj površini, a nepravilan oblik otežava dalju obradu. Neki pokušavaju i metodom "gnječenja" paprike o dasku, ali to ne samo da je neuredno, već i nepraktično.

Šef savetuje da se prvo odseku gornji i donji deo paprike, tako da ostane otvoren cilindar kroz koji se vidi unutrašnjost.

Zatim se sa jedne strane napravi rez, a paprika jednostavno "odrola" preko noža. Na taj način srž sa semenkama ostaje u jednom komadu i lako se uklanja, bez osipanja semenki.

Nakon toga, paprika se može brzo iseći na duge pravougaonike, pa zatim na štapiće ili sitne kockice – ujednačenih dimenzija. Ostaci gornjeg i donjeg dela takođe se ne bacaju: stabljika se jednostavno istisne prstom, a preostali deo paprike se koristi za dalju pripremu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)