Slane palačinke su jednostavan i odličan izbor obroka koji se može konzumirati čak i za ručak, ali ih u letnjem period mnogi izbegavaju u strahu da će im biti previše teške za stomak. Portal Srećna Republika vam zato donosi nešto laganiju varijantu u kojoj će uživati svi ukućani.
Sastojci:
- 8 palačinaka
- 50 g topljenog sira
- 150 g feta sira
- 350 ml kisele pavlake
- 150 g listića spanaća
- prezle
- kašika putera
- 2 jajeta
- 100 g rendanog kačkavalja
- so
- biber
Priprema:
Palačinke umutite i ispecite kao što to i inače radite. Izmešajte topljeni sir, fetu i 150 ml kisele pavlake, pa dodajte iseckan spanać i promešajte. Vatrostalnu posudu premažite puterom, dodajte prezle, pa u nju poređajte palačinke koje ste prethodno nafilovali smesom od spanaća i sira.
Umitite jaja, dodajte so i biber, pa sjedinite. U jaja dodajte preostalih 200 ml kisele pavlake i sjedinite smesu. Njome premžite svaku palačinku, a preko njih pospite rendani kačkavalj. Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa i pecite oko 20 minuta. Nakon pečenja ostavite da se prohladi, pa poslužite ukućanima.
Prijatno!
Komentari (0)