Preslatko

NADIMCI U BRITANSKOJ KRALJEVSKOJ PORODICI: Ko je „Kupus“ a ko „Volfram“?

Kraljica Elizabeta II i njeni potomci imaju simpatične nadimke koji važe samo unutar porodice

19.01.2022 11:53

NADIMCI U BRITANSKOJ KRALJEVSKOJ PORODICI: Ko je „Kupus“ a ko „Volfram“?
printscreen/instagram.com

I članovi britanske kraljevske porodice su samo ljudi, pa i oni bliskost i povezanost iskazuju nadimcima. Neki su potpuno uobičajeni, a neki su iznenađujući.

Kraljicu Elizabetu II u porodici od malena zovu Lilibet. Po tom nadimku, ali i po imenu svoje bake, je ime dobila ćerka princa Harija. Njeno puno ime glasi Lilibet Dajana Mauntbaten-Vindzor.

Kraljicu, inače, svi bliski članovi porodice zovu „Mama“, a za unuke i praunuke je jednostavno baka – Greni. Dok još nije mogao da izgovori tu reč, princ Vilijam, je kraljicu zvao „Gari“, dok je njegov sin Džordž, kada je imao dve godine, prabaku zvao „Gan-gan“.

unsplash.com

Kraljicu je njen pokojni suprug Filip zvao "kupus"

 

Ali najnežniji nadimak joj je dao njen pokojni suprug, princ Filip, koji ju je tokom njihovog zajedničkog života zvao „Kupus“.

Princ Čarls i Kamila su jedno drugom dali nadimke kada su se prvi put zabavljali, u svojim dvadesetim godinama. Jedno drugo su zvali Fred i Gledis, po likovima iz emisije „The Goon Show“, koja se emitovala na BBC radiju.

Najlepši nadimak princu Čarlsu je dao njegov unuk princ Džordž koji ga zove „Deda Vels“.

Profimedia

Princa Vilijama je princeza Dajana zvala "vombat"

 

Vojvotkinja od Kembridža, Kejt Midlton, svog supruga zove „bejb“ („babe“), a on joj tepa sa „draga“ („darling“) i „Poppet“, reč koja označava umiljato i slatko dete.

Princ Vilijam je otkrio da ga je njegova pokojna majka, ledi Dajana, zvala „Vombat“. Taj nadimak je dobio tokom boravka u Australiji gde su imali prilike da vide ove slatke životinje, vombate. Princ Džordž ga, pored uobičajenog „tata“, zove i „Pops“.

Malenog princa Džordža u školi, navodno, svi oslovljavaju po inicijalima – P.G.

Mama Kejt princezu Šarlot zove Loti, što je uobičajen nadimak svih devojčica koje nose to ime. Tata Vilijam je jednom svoju princezu, tokom Sajma cveća u Čelziju 2019. godine, nazvao „Mignoneta“.

Ap photo

Megan Markl voli da skraćuje imena

 

Megan Markl, kao i svi Amerikanci, voli da skraćuje imena, pa svog supruga, princa Harija, zove Haz ili još jednostavnije „H“ („Ejč“). Princ Hari nju zove skraćeno Meg, a svog sina Arčija „mali čovek“. Pre nego što se rodio, Arčija su svi zvali „beba Saseks“. Danas ga njegova majka najčešće zove Arč ili „Bubba“.

Princ Čarls svoju snaju, Megan Markl, zove po metalu „volframu“, navodno zbog njene snažne ličnosti, piše msn.com.

Komentari (0)