Ne smeju da mirišu

ČLANOVI KRALJEVSKE PORODICE NE SMEJU DA NOSE PARFEME: Razlog je jedan i iznenadiće vas!

Pripadnici Britanske kraljevske porodice ne smeju da nose parfeme!

12.12.2021 15:46

ČLANOVI KRALJEVSKE PORODICE NE SMEJU DA NOSE PARFEME: Razlog je jedan i iznenadiće vas!
printscreen/instagram.com

Svako od nas ima svoj omiljeni parfem. Obično imamo parfem koji koristimo svakodnevno i parfem koji čuvamo za posebne prilike, a najbitnije je da smo mi zadovoljni njima i da se nama svođa kako naša koža reaguje sa određenim mirisom.

Međutim, kada je u pitanju kaljevska porodica, postoje pravila vezana za korišćenje parfema, koje zabranjuju korišćenje ovih sredstava na zvaničnim događajima.

-Pripadnici kraljevske porodice Velike Britanije retko kada nose parfeme na zvaničnim događajima. Parfemi se smatraju čisto ličnom preferencijom – jednoj osobi se jedan miris može dopasti, što ne znači da se mora dopasti i onima koji su oko njih. Samim tim, plemići ne smeju koristiti parfeme ili druge aromatične proizvode kada imaju zvanične ili poslovne sastanke – objašnjava Mika Majer, stručnjak na polju kraljevskog ponašanja.

Ipak, iako ne smeju da koriste pareme prilikom zvaničnih događaja, kada su neformalne prilike u pitanju, članovi kraljevske porodice rado koriste neke od svojih omiljenih mirisa, a kako su Kejt Midlton i Megan Markl veoma popularne njihovi izbori parfema vrlo brzo su postali svetski hit. 

Kejt Midlton je na venčanju sa princem Vilijamom nosila parfem White Gardenia petals britanskog brenda Illumin, koji je baziran na notama kokosa, ilang-ilanga, jasmina, ljiljana i drvenastog jantara. Vojvotkinja voli i Jo Malone London miris, pa često bira Orange Blossom sa notama belih ljubičica i ljiljana, a veliki je fan i citrusnih mirisa i mirisa bosiljka.

Megan Markl je, sa druge strane, za venčanje sa princem Harijem odabrala miris Floris London, brenda koji kreira parfeme samo za članove kraljevske porodice. Inače, taj parfem je kreiran isključivo za Megan, a čist je i prozračan, sa notama bergamota, đumbira, cveta pomorandže i zelenog čaja.

Meganina svakodnevnica obeležena je raznovrsnim izborima parfema, a neki od omiljenih su joj  Oribe Cote d’Azur sa notama jasmina i sandalovine, kao i nekoliko Jo Malone izdanja, uključujući Wood Sage, Sea Salt i Wild Bluebell. Za večernje događaje, Megan najčešće bira BVLGARI BLV II, koji sadrži note ljubičice, mandarine, anisa, sladića i mošusa.

 

Komentari (0)