Dobra knjiga

PRE VIŠE OD 20 GODINA NAPISALA KNJIGU O HARIJU I MEGAN? Spisateljica o TAJNOM životu Britanske kraljevske porodice!

Aferu koja je potresla 21. vek, Lusinda Rajli prorekla je u poslednjoj deceniji 20. veka!

30.10.2021 08:01

PRE VIŠE OD 20 GODINA NAPISALA KNJIGU O HARIJU I MEGAN? Spisateljica  o TAJNOM životu Britanske kraljevske porodice!
Srećna republika

Lusinda Rajli je irska spisateljica koja je obuzela pažnju svetske javnosti 2017. godine nakon što je objavila knjigu "Ljubavno pismo" o aferi Britanske kraljevske porodice, koju je napisala još davne 1999. godine.

Knjiga tada nije objavljena zbog smrti princeze Dajane, pa je ostavljena da sačeka svoju trenutak. Dok je ovaj roman sazrevao u Lusindinoj fioci, ona se posvetila svom talentu i stvorila najlepša dela savremene svetske književnosti.

 

 

Roman "Ljubavno pismo" prati priču poznatog britanskog glumca u kog se zaljubljuje princeza  Britanske kraljevske porodice, ali njeni roditelji, kao i ceo dvor tu vezu pokušavaju da prekinu, ovu romantičnu priču maestalno je uradila Lusinda Rajli, opisavši do detalja kako je tekao odnos princeze i glumca, ali je posebnu pažnju dobila kada su se Princ Hari i glumica Megan Markl venčali 2018. godine, svega godinu dana nakon objavljivanja knjige i 19 godina nakon što je napisana. 

 

 

Lusindu je ovo šokiralo koliko i ostatak sveta, s obzirom da je na svojevrstan način predvidela potres Britanske kraljevske porodice, te je u intervjuu, koji dala za jednu domaću izdavačku kuću, rekla:

- Doživela sam da stvari o kojima sam pisala sablasno postanu stvarnost (kao što se desilo sa „Ponoćnom ružom“), ali ne u tako velikoj meri. Zanimljivo je videti da se u realnosti odigrava scenario u kojem je princ u vezi sa glumicom. Mada je ta veza uzrokovala skorašnje probleme u britanskoj monarhiji, kraljevska loza traje više od hiljadu godina i preživela je i mnogo gore bure! U stvari, kada sam pisala „Sestru iz senke“, zaronila sam dublje u javne poslove pretka princa Harija – kralja Edvarda VII. Naravno, „Ljubavno pismo“ je fikcija. Kad sam 1999. godine završavala prvu „ruku“ knjige, smrt princeze Dajane još je bila sveža u javnoj svesti. Moć štampe, i sada društvenih mreža, ogromna je, i to sam želela da istražim kroz različita gledišta, onih unutar našeg sveta, kao što je lik novinarke Džoane, kao i onih koji su javnom u fokusu, kao što je glumica Zoi. 

 

 

Ljubavna priča, u realnom životu dobila je srećan kraj, pa Princ Hari i Megan Markl idalje uživaju u ljubavi i bezbrižnosti porodice, ali Lusinda nije bila toliko srećna.

Naime, ovoj spisateljici dijagnostikovan je rak pre četiri godine, ali nije dozvolila bolesti da je odvuče od njenog životnog dela. Naime, Lusinda je 2013. godine posetila Srbiju, a nakon toga počela je da piše njen najveći književni uspeh, ciklus romana "Sedam sestara", koji čitaoce upoznaje sa mitovima, istorijom i kulturom različitih naroda širom sveta, a prvi roman ciklusa objavljen je svega godinu dana kasnije. Ona nastavlja da radi na romanima, da bi u aprilu 2021. godine Rajlijeva objavila poslednji roman iz ciklusa. 

 

 

Roman "Izgubljena sestra" objavljen je na britanskom tržištu 29. aprila, a zbog posledica raka život je izgubila mesec ipo dana kasnije, 11. juna. Čini se da je ovu veliku spisateljicu u životu održavalo njeno životno delo, a kada ga je napokon završila oslobođeno je mogla da napusti ovaj svet, ostavivši u amanet jedno od najboljih književnih dela današnjice.

Komentari (0)