Seda kosa je IN!

POKRET SEDE KOSE: Novi modni trend ili nedostatak brige o sebi?!

Seda kosa je nešto od čega su žene širom sveta bežale godinama unazad, a sada je pokret sede, prirodne kose dobio na snazi i postao novi modni trend.

06.12.2021 11:37

POKRET SEDE KOSE: Novi modni trend ili nedostatak brige o sebi?!
pexels.com

Pokret prirodnog izgleda već godinama traži svoje mesto u svetu mode i lepote, međutim činilo se da se on nikada neće postati prihvaćen trend. Do nedavno bilo je nezamislivo da se žena pojavi sa nesređenim noktima, neizdepilirana i rasturene i sede kose, a sada se čini da toga ima sve više.

Prinuđene da odustanu od redovnih poseta salonima zbog ograničenja COVID-a, mnoge žene su odlučile da prihvate svoje starenje, umesto da beže od njega. Seda kosa ponovo je postala simbol zrelosti i lepote godina iskustva.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker)

Supermodel Kristen Mekmenami i Sara Haris iz britanskog Voguea su svetske modne devojke sa plakata za sedu kosu– svaki njihov Instagram post dokaz je da srebrna kosa nije samo prihvatljiva, već i ozbiljno aspirantna, a sa periodom pandemije korona virusa pokret sede koste postao je mejnstrim.

Od Sare Džesike Parker do španske kraljice Leticije, mnoge VIP ličnosti odlučile su se da pokažu svoje sede vlasi i da se pohvale svojim višegodišnjim iskustvom. Princeza Karolina, takođe se odlučila da se pridruži ovom pokretu, a njena bob frizura prikladno je šik za ćerku ikone stila Grejs Keli.

Ipak, iako je veliki deo popularnih dama prihvatio novi trend, nemoguće je ne zapitati se da li je ovo samo modni trend ili je ženama dosadilo da budu potpuno savršene i bez mane. Slika savršene žene, koja je prethodnih godina bila, u najmanju ruku neostvarima, nanosila je mnogo štete pripadnicama nežnijeg pola koje nisu slavne, te su mnoga istraživanja pokazala da postoji velika tendencija opadanja samopouzdanja i nezadovoljstva svojim izgledom kod prosečne žene. Čini se da se realna slika lepe prirodne žene napokon vraća kao ideal lepote, a to može samo da popravi naše društo i da ga učini srećnijim i zdravijim.

Komentari (0)