POZNATI KUVAJU

VIP KUHINJA: Gvinet Paltrou sprema pastu karbonara za vas

Gvinet Paltrou je poznata kao vrsna glumica, mudra preduzetnica, ali malo ko zna da je i vešta kuvarica. Portal Srećna Republika vam donosi recept za njene čuvene špagete karbonara, za koje se uvek traži porcija više.

30.11.2021 09:31

VIP KUHINJA: Gvinet Paltrou sprema pastu karbonara za vas
AP - Evan Agostini

Glumica Gvinet Paltrou se možda u poslednje vreme i povukla iz sveta šou biznisa ali to ne znači da je ova lepa dama iole manje zauzeta. Naime, ona na svom portalu Goop.com objavljuje lične savete za zdraviji i izbalansiraniji život, a jedna od segmenata njenog sajta je i ukusna ali kvalitetna ishrana.

 

 

Pored toga, Oskarovka je objavila i nekoliko knjiga recepata, a njen najčuveniji kuvar pod imenom „It's All Easy“, koji je izašao 2016. godine sadrži mnoge preukusne ali pre svega zdrave i organske recepte. U njemu se mogu naći smutiji kao stvoreni za doručak, supe, čorbe, salate, razna predjela ali i deserti.

 

 

Jela se spremaju brzo i lako, od proverenih i uglavnom organskih sastojaka, uz bogatstvo ukusa i slasti. Ako pak za ručak želite nešto „konkretno“ portal Srećna Republika vam danas predlaže čuvene špagete karbonara à la Gvinet Paltrou.

Recept

Sastojci:

  • 250 g špageta
  • 3 jaja
  • 200 g parmezana
  • 100 g slanine ili pančete, Gvinet prednost daje slanini
  • 2 čena belog luka
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • so i biber

 

Priprema:

Ova VIP kuvarica spremanje čuvene paste karbonara započinje kuvanjem špageta. U ključalu slanu vodu ubacite vašu omiljenu testeninu i kuvajte onoliko koliko je naznačeno na pakovanju.

Dok se testenina kuva u tiganju na maslinovom ulju propržite slaninu da posatane hrskava. Tek tada joj dodajte iseckan ili izgnječen beli luk, piše hellomagazin.rs.

U posebnoj posudi umutite jaja, dodajte parmezan i biber. Kad je testenina skuvana, procedite je i vruću ubacite u smesu s jajima. Dodajte slaninu i sve dobro izmešajte, ne vraćajući je na ringlu.

 

 

Recept Gvinet Paltrou doduše ima jedan trik. Kada umutite jaja i parmezan, smesa će podsećati na kajganu, i to je odlično.

Ne zaboravite da sačuvate šoljicu vruće vode u kojoj su se kuvale špagete, napominje slavna glumica, jer upravo je taj dodatak krucijalan za postizanje svilenkaste teksture preliva.

pexels.com

Špagete karbonara

Da li ste i vi probali ovaj recept? Recite nam u komentarima!

Komentari (0)