VIP saveti

JELENA ĐOKOVIĆ SE KUNE U OVU NAMIRNICU: Drži vas sitim a ne goji!

Jelena Đoković je poznata kao dama koja vodi računa o svojoj ishrani i posvećuje pažnju zdravlju. Srećna vam otkriva koja je to hranljiva žitarica svakodnevno na njenom stolu a koja pruža neophodnu snagu i opija čulo ukusa.

03.11.2021 13:53

JELENA ĐOKOVIĆ SE KUNE U OVU NAMIRNICU: Drži vas sitim a ne goji!
Pexels.com/Tanjug

Mnogo se pričalo i pisalo o ishrani Novaka i Jelene. Novak je izbacio meso, što mu je pomoglo da sačuva zdravlje i fizičku formu, pa je sa 34 godine igrao nerealno zahtevan tenis, prenosi Story.hr.

Jedna od namirnica koja je neizostavan deo ishrane u porodici Đoković je kinoa. Kinoa ne goji i sastavni je deo obroka Jelene Đoković i njenog supruga. Kinou nazivaju "zlatom Inka" i "kraljicom semenki". Drevne civilizacije su ovu žitaricu smatrale svetom biljkom.

 

 

Kinoa sadrži velike količine proteina, zbog čega može da konkuriše proizvodima životinjskog porekla. Bogata je vitaminima E, C, kalijumom, raznim mineralima, aminokiselinama i eteričnim uljima. Narodna medicina koristi je za lečenje gihta, tumora, hemoroida i išijasa.

Pixabay.com

Kinoa je izvor zdravlja

 

Isto tako je odlična zamena za meso. Ako postite ili ste vegetarijanac, svakako uključite kinou u ishranu. Kinoa je bogata vlaknima koja su neophodna za pravilan rad creva. Ako se doda kupusu, krompiru ili drugom povrću, osetićete punoću ukusa koja se dobija samo kuvanjem mesa.

Pixabay.com

Kinoa - "Zlato Inka"

 

Korisna svojstva su i vitamini i aminokiseline koji poboljšavaju metabolizam, čiste telo i normalizuju njegovu funkciju. Budući da kinoa nema specifičan miris, jelima se dodaju beli i crni luk, ali i drugi začini.

Komentari (0)