GLAMUR ZA TREN

ZABLISTAJTE U NAJLUĐOJ NOĆI: Šminker Kim Kardašijan vam predlaže novogodišnji izgled

Mario Dedivanović vodi poreklo sa Balkana ali njegovo ime je zvučno širom sveta. Proslavio se kao lični šminker Kim Kardašijan a nakon toga vrata su mu se samo otvarala. Danas je ovaj uspešni umetnik i preduzetnik, vlasnik je sopstvene linije šminke, ali se i dalje rado pozabavi licem najpoznatije starlete na svetu. U tekstu portala Srećna Republika pročitajte njegove savete za spektakularan novogodišnji makeup look.

03.12.2021 11:16

ZABLISTAJTE U NAJLUĐOJ NOĆI: Šminker Kim Kardašijan vam predlaže novogodišnji izgled
youtube/printscreen - Kim Kardashian West

Praznici samo što nisu a sve mi koje želimo da ispratimo staru i dočekamo Novu godinu u velikom stilu željne smo malo dodatnog sjaja i šljokica, koje će razbiti monotoniju svakodnevice. A za to nam je neophodna besprekorna šminka.

U ovo doba “prolazi” svaki mogući izgovor za malo dodatnog sjaja, zadimljeni pogled, malo jače senčenje lica, a postoji li referentnija osoba od “vladajućeg kralja kontura”, Maria Dedivanovića, da bude naš vodič za izgled koji mami poglede?

To je doba godine kada se zaista možete zabaviti i osećati samopouzdanije pokušavajući nešto novo i drugačije“, kaže Dedivanović o sprovođenju smele strategije prazničnog šminkanja sa ukusom i merom. „Skloni ste da budete malo smeliji i razigraniji.”

Portal Srećna Republika vam donosi trikove i tehnike umetnika koji stoji iza natprirodnog sjaja Kim Kardašijan, koji vas savetuje kako da se spremite za najluđu noć, od pravljenja savršenog platna do primene njegovog prepoznatljivog „mekog konturisanja “ i „podizanja usana“.

Aktivirajte zavodljivi sjaj

Nakon što je kožu pripremio tankim slojem omekšavajuće hidratantne kreme kako bi šminka duže trajala, Dedivanović predlaže da pojačate blistavost kako biste dobili izgled koji "sjaji noću". To ćete postići nanošenjem nešto hranljivije kreme na sredinu kapaka ili usana. Za prirodan sjaj, koristite blagi tečni puder ili nešto još laganije, poput tonirane hidratantne kreme, koja će se stopiti sa kožom za suptilno i gotovo neprimetno prekrivanje.

Oblikujte i naglasite, ali neprimetno

Sada kada svi znaju kako da konturišu i kada je to postalo deo njihove svakodnevne rutine lepote, ljudi shvataju da se može postići izvajan izgled sa mnogo manje šminke“, kaže Dedivanović kao pionir svoje tehnike „mekog oblikovanja“.

Za konture, koristite četkicu koja se sužava ka vrhu i proizvod za konturisanje čija nijansa nije previše topla ili crvena. Počnite malo iznad udubljenja na obrazima, a zatim "blendajte nagore da biste suptilno podigli kožu i dodali malo topline", kaže Dedivanović. „Ovo će stvoriti prirodnu konturu.“ Zatim dodajte malo tog istog proizvoda u pregib kapka kako biste postigli „prirodniji, monohromatski" izgled na celom licu, piše Vog

 Za isticanje, Dedivanović preporučuje da navlažite četkicu pre nego što je umočite u hajlajter u prahu i nanosite ga ravnomerno i nežno na izdignute regije lica kako biste postigli da vam se šminka stopi sa njim. „Umesto da proizvod stoji na koži, on izgleda kao da je deo nje“, kaže Dedivanović.

Zadimljeni pogled bez muke

Kada razmišljam o sezoni praznika, prvo pomislim na kremaste metalik senke koje možete da nanesete jednim potezom“, objašnjava Dedivanović, i tako stvorite efekat tečne folije na kapcima.

Ako preferirate senke u prahu, navlažite četkicu fiksatorom za šminku i umočite je u jednu ili više smelih, svetlucavih nijansi senki, koje su kao stvorene za praznične žurke. Četkicu sa tako pomešanim senkama prislonite na kapak i blendajte kako biste dobili zadimljeni efekat.

Alternativa ovome je da mekom olovkom za oči u željenoj boji oivičite liniju trepavica na gornjem i donjem kapku, kao i obe vodene linije, pa da malom “olovka” četkicom za oči razmrljate te oštre linije kako biste dobili “smokey eye” efekat u svega nekoliko sekundi.  

Podignite usne

Trenutno volim samo mat usne“, kaže Dedivanović. „Za praznike, najpopularnije su tamnije boje bobičastog voća i zagasitiji crveni tonovi - tada su veoma nosivi.

Da biste stvorili iluziju punijih usana, pogledajte Dedivanovićevu strategiju „podizanja usana“, koja je zapalila društvenu mrežu TikTok. Ova tehnika se sastoji od blagog precrtavanja gornje i donje linije usana, obraćajući najveću pažnju na Kupidonov luk i sam centar donje usne.

Precrtajte centar obe usne blago a kod donje usne obratite pažnju da ne precrtavate ostatak usne, samo centar, jer bi precrtavanjem celih usana one odavale vizuleni utisak kao da “padaju” ka bradi, a to nije od pomoći ako želite da postignete vizuelni efekat podmađene i zategnute kože.

Dakle, obrubite i donju usnu, ali tako da liniju olovke podižete na gore kako se približavate spoljnim uglovima usta, zatim je blago razmrljajte i izblendajte liniju olovke četkicom za usne. Zatim, da biste pojačali utisak, ovlaš pređite preko usana mat karminom.

Za besprekoran finiš, uzmite malo tečnog pudera ili korektora i četkom “počistite” i definišite ivice usana, počevši od centra ka spoljašnjim uglovima. “Posebno kod dama u zrelijim godinama, ovo im pruža mini lifting usana“, kaže Dedivanović.

Kada su usne sređene, dodajte tanak sloj prozirnog pudera kako biste sve setovali i sprečili da vam šminka nestane sa lica kako noć odmiče.

Pogledajte ovaj viralni trik za punije usne u videu ispod.

 

 

Komentari (0)