Šminka

TAMNIJI RUŽ ZA HLADNIJE DANE: Plavuše će biti zanosne sa OVOM nijansom na usnama

Hladniji jesenji i zimski dani obično sa sobom nose i garderobu tamnijih ili nešto smirenijih tonova. Češće nosimo zatvorenije i jednostavnije krojeve u nijansama braon, sive, teget ili pak crne boje. Zato nam šminka dozvoljava da se poigramo sa koloritom i razbijemo sivilo i monotoniju.

05.11.2021 19:27

TAMNIJI RUŽ ZA HLADNIJE DANE: Plavuše će biti zanosne sa OVOM nijansom na usnama
pexels.com

Svaka dama zna da nam ovaj savršeni ruž na usnama diže samopouzdanje i da može da učini da zasijate čak i u najsvedenijoj odevnoj kombinaciji. Srećna vam donosi idealne tamne nijanse ruževa, kao stvorene da sa njima vaš osmeh zablista.

Jarko crvena

Ljubav prema crvenom ružu svima nam je zajednička, a tamnija strana palete crvenih nijansi idealna je za hladnije dane i za sve prilike u kojima želite da zablistate punim sjajem.

 

 

Upečatljiv detalj poput tamnih usana je ono što se traži! Ako ste svetlije puti i ukoliko je vaša kosa tamnija, pomislite na Ditu fon Tiz  i koliko je zapravo tamno-crveni karmin, koji je njen zaštitni znak, na njenom licu efektan. Svom izgledu podarićete onu vanvremensku glamuroznu notu uz jarko crveni ruž.

Terakota

Ukoliko ste plavuša ili riđokosa izrazito svetlije puti, terakota, poznata i kao boja cigle, idealan je izbor za vas! Ova nijansa u prvi plan će istaći vašu boju kose, a ako ste riđokosa postićićete onaj savršeni sklad uklopivši boju kose i karmina, što će fokus baciti na vaše oči.

 

 

Još bolje, ako su vaše oči kestenjaste ili zelenkaste boje, nema sumnje da je ova nijansa narandžaste nepogrešiv odabir za vas. Probajte ovakve nijanse ruža i ostaviće vas bez daha, a za hladne dane posebno vam preporučujemo kremasti ruž sa sjajem i negujućom formulom koji će vašim usnama definitivno pružiti neophodnu hidrataciju, savetuje portal make-up.rs.

Karmin boje vina

Nepisano pravilo jeste da jarko naglašene usne zahtevaju da ostatak šminke bude sveden na minimum. Boje trule višnje, šljive, kao i omiljenog nam crnog vina apsolutni su hit svake jeseni i prisutne su gotovo svuda. Ono što je najbolje jeste da ove nijanse pristaju svima, bilo da ste svetlije puti ili ipak volite malo bronzanog tena i tokom hladnijih dana, a vamp izgled koji ostavljaju često rezervišemo za večernje izlaske, kada želimo da ostavimo jak utisak.

 

 

Ruževi boja bobičastog voća neodoljiva su fuzija boje vina i šljive, a verujemo da ćete obožavati i ruževe koji imaju lagan osećaj i jedinstven mat finiš, a koji su hit ove sezone jer hrane i ne isušuju usne. Lako se nanose, za gotovo za manje od minuta, a savršeno će se slagati sa čašom vašeg omiljenog crnog vina petkom uveče!

Usne boje čokolade

Ukoliko su vaš ten i boja kose tamniji, najbolje će ih ispratiti visokopigmentisane braon nijanse. Boja tople čokolade pravi je izbor za tmurne i hladne dane, no ukoliko se odlučite za tamno braon nijansu karmina ne zaboravite da bi i ostatak šminke trebalo da ima tople, braon podtonove.

 

 

Ponavljamo, jarke boje karmina i isticanje usana zahtevaju da ostatak šminke bude malo blaži, ali ukoliko odlučite da eskperimentišete, ne zaboravi da budeš “u tonu”! Posebno vam savetujemo boju mlečne čokolade i postojane ruževe koji ostavljaju mat finiš ali ne i onaj neprijatan osećaj “težine” koji često vezujemo za ovakve formule.

Hajde da u inat hladnim danima obasjamo jesen i malo osvežimo svoju rutinu šminkanja. Recite nam u komentarima koja je vaša omiljena zimska nijansa ruža i otkrite nam vaše makeup trikove.

Komentari (0)