Šminka

DA POTRAJE DO SLEDEĆE PLATE: Trikovi kako da iskoristite svoju maskaru do maksimuma

Čak i žene koje se ne šminkaju na dnevnom nivou priznaju da je maskara nešto što obavezno imaju u svojoj kozmetičkoj torbici. Kako spasiti maskaru koja je počela da se suši i produžiti joj vek?

04.11.2021 20:03

DA POTRAJE DO SLEDEĆE PLATE: Trikovi kako da iskoristite svoju maskaru do maksimuma
Pixabay.com

Bilo da je crna, smeđa ili u nekoj ludoj i jarkoj boji, većina devojčica će vam reći da je maskara prvi komad šminke koji su počele da koriste. Postoji neka magična moć u toj tubi i čarobnom štapiću koji svakoj ženi otvore pogled i podignu samopouzdanje čim im trepavice od njih postanu duže, gušće i izvijenije.

Međutim, često nam se desi da nam se maskara osuši baš pred taj sudbonosni dejt na koji idemo večeras. I to često pre isteka njenog roka trajanja. Srećna vam donosi savete kako da na brzinu spasite svoju maskaru i iskoristite je do kraja. U slučaju da primetite da vam se maskara pomalo zgrušava, iskoristite dva jednostavna trika da spasete ovaj ključni komad šminke

FIZIOLOŠKI RASTVOR 

Ubacite u maskaru nekoliko kapi fiziološkog rastvora, koji možete da kupite u apoteci, da biste je osvežili. Na isti način možete da tretirate osušeni ajlajner u gelu ili kremastu senku, ali zapamtite da to smete da radite samo ako proizvodima nije istekao rok trajanja, napominje portal espreso.co.rs.

TOPLA VODA 

Kada vam maskara polako ponestaje, dobro je zatvorite i celu ubacite u šolju tople vode da biste “oslobodili” ostatke unutar tube. Držite je u vodi pet minuta, zatim izvadite, malo “pročačkajte” i nastavite da je koristite.

Da li ste znali za ove trikove? Podelite sa nama vaše cake vezane za sminku i sminkanje.

Komentari (0)