Slatkiši

NAJLEPŠA PANAKOTA SA JAGODAMA: Najpopularniji italijanski dezert koji će svaki dan krasiti vašu trpezu!

Savršena poslastica iz regije Pijemont poznata je po lakoj pripremi, a božanstvenom ukusu.

23.08.2023 08:00

NAJLEPŠA PANAKOTA SA JAGODAMA: Najpopularniji italijanski dezert koji će svaki dan krasiti vašu trpezu!
shutterstock.com

Panakota (Panna cotta) je italijanski dezert iz regije Pijemont koji je poznat po lakoj pripremi, a božanstvenom ukusu. Ovaj slatkiš je idealan za sve koji vole lagane poslastice koji nisu previše slatki. Jednostavno, a izgledom efektno, slatko zadovoljstvo zvano panakota i vi lako možete da napravite, a Srećna Republika vam donosi savršen recept za pripremu ove poslastice.

shutterstock.com

Panakota je italijanski dezert koji je omiljena poslastica ljudima širom sveta.

Sastojci:

Preliv:

  • 500 g jagoda
  • 5 kašika šećera
  • 1 kašika vode

Priprema:

Želatin preliti sa 5-6 kašika vode i ostaviti 5 minuta da nabubri. U šerpu sipati slatku pavlaku i mleko. Dodati šećer i zagrejati do vrenja. Skloniti sa vatre i umešati želatin. Ostaviti smesu da se prohladi 15 minuta na sobnoj temperaturi, par puta promešati. Razliti po 100 ml u staklene čaše. Staviti preko noći u frižider da se masa stegne. U šerpicu dodati voće, šećer i vodu. Kuvati 10 minuta dok se voće ne skuva i ispasirati ga. Staviti voće preko mlečnog dela. Držati u frižideru do konzumiranja. Ukrasiti svežim listićima nane. Voće birate po želji, jagode, višnje, kivi, mango, kupine, maline, banane...

 

BONUS VIDEO

Komentari (0)