Sufle je remek delo francuske kuhinje koje je nastalo u ovoj zemlji sredinom 18. veka. Kada se kaže sufle većina pomisli na preukusan čokoladni desert, mada je barem kod nas, manje poznato da postoji i slana opcija ovog jela.
Ova ekstravaganta poslastice koja asocira na luksuz priprema se za samo sedam minuta. Već na samu pomisao na ovaj preukusan čokoladni slatkiš mnogima će krenuti voda na usta.
Srećna Republika vam donosi jednostavan recept za čokoladni sufle u kome će uživati vaša porodica.
Sastojci:
- 220 g čokolade
- 250 g margarina
- 4 jajeta
- 160 g šećera
- 120 g brašna
Priprema
Margarin i čokoladu istopiti na pari, a zatim u drugoj posudi izmutiti jaja sa šećerom i brašnom. Nakon toga smesu sa margarinom i čokoladom pomešati sa smesom jaja, šećera i brašna. Nakon toga smesu sipati u tepsiju sa kalupima i peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 250 stepeni samo 7 minuta.
Komentari (0)