Limun je jedan od uobičajenih dodataka za torte i kolače. Najčešće se koristi korica koja daje specifičnu aromu desertima.
Međutim, leto je pravo vreme da isprobate i pravu limun tortu koja osvaja svojim nežnim, penastim ukusom i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Nije zahtevna za pripremu, ne peče se što je savršeno za vrele letnje dane.
Srećna republika vam poklanja recept za limun tortu koja će vas oduševiti svojim osvežavajućim ukusom.
Sastojci:
- 300 g mlevenog keksa
- 2 čaše soka od limuna
- 250 ml mleka
- 250 g prah šećera
- 250 ml slatke pavlake
- 150 g putera
- 2 kesice pudinga od vanile
- 1 limun
- 1 šlag
Priprema:
Sipajte keks u dublju posudu, dodajte sok od limuna (možete i sveže isceđen limun razblažen sa vodom kao limunada) pola kese prah šećera i sve dobro izmešajte da dobijete kompaktnu, gušći masu. Smesu rastanjite na poslužavnik pa ubacite u frižider. Skuvajte puding sa mlekom, ali vodite računa da ne zagori i ostavite da se u potpunosti ohladi. Umutite puter sa ostatkom prah šećera, dodajte sok od jednog limuna, a potom jednu po jednu kašiku ohlađenog pudinga. Važno je da smesu uvek dobro umutite mikserom pre nego što dodate sledeću kašiku pudinga kako biste izbegli stvaranje grudvica. Potom umutite slatku pavlaku da bude penasta. Na već pripremljenu koru od keksa sipajte puding i rastanjite skroz preko korice. Odozgo dodajte slatku pavlaku i ponovo sve razvucite, pa ubacite u frižider da se dobro ohladi. Umutite šlag i nafilujte tortu pre služenja. Prijatno!
Komentari (0)