Iako će naše mame i bake reći kako su poslastice za koje se izdvajalo vreme i koje su išle pravo u rernu jedini pravi slatkiši, mlađe genercije tvrde kako nema boljeg dezerta od onog koji se ne peče i priprema se veoma brzo.
Mnoge domaćice su eksperimentisale i pronašle mnoštvo novih recepata kako da na lagan i jednostavan način pripreme nešto da se svi ukućani zaslade, ali i osveže u ovim toplim danima. Srećna Republika vam donosi recept za laganu i brzu tortu. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, a evo kako da je spremite očas posla.
Sastojci:
- 800 g kisele pavlake
- 7 kašika šećera
- Voće (200 g malina ili jagoda i 5 banana)
- 400 g plazme
- 400 ml mleka za potapanje plazme
Priprema:
Pomešati kiselu pavlaku sa šećerom u jednoj posudi. U drugoj posudi umakati plazmu u mleko i ređati je na jedan pleh. Kada poređate prvi sloj plazme premažite ga pavlakom, pa poslažite prethodno iseckano voće. Možete napraviti slojeva koliko želite i koliko imate materijala. a na kraju tortu ukrasite po želji. Stavite je u frižider da se ohladi i "voala", spremna je za serviranje.
Komentari (0)