Slatkiši

BRZA I LAGANA, A TEK KOLIKO JE UKUSNA: Voćna plazma torta za koju vam ne treba više od 15 minuta rashladiće vas u ovim vrelim danima!

Potrebno vam je svega nekoliko sasojaka, a evo kako da je spremite očas posla.

21.07.2023 08:00

BRZA I LAGANA,  A TEK KOLIKO JE UKUSNA: Voćna plazma torta za koju vam ne treba više od 15 minuta rashladiće vas u ovim vrelim danima!
YouTube/printscreen/domacirecepti

Iako će naše mame i bake reći kako su poslastice za koje se izdvajalo vreme i koje su išle pravo u rernu jedini pravi slatkiši, mlađe genercije tvrde kako nema boljeg dezerta od onog koji se ne peče i priprema se veoma brzo. 

Mnoge domaćice su eksperimentisale i pronašle mnoštvo novih recepata kako da na lagan i jednostavan način pripreme nešto da se svi ukućani zaslade, ali i osveže u ovim toplim danima. Srećna Republika vam donosi recept za laganu i brzu tortu.  Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka, a evo kako da je spremite očas posla.

Sastojci:

  • 800 g kisele pavlake
  • 7 kašika šećera
  • Voće (200 g malina ili jagoda i 5 banana)
  • 400 g plazme
  • 400 ml mleka za potapanje plazme

Priprema:

Pomešati kiselu pavlaku sa šećerom u jednoj posudi. U drugoj posudi umakati plazmu u mleko i ređati je na jedan pleh. Kada poređate prvi sloj plazme premažite ga pavlakom, pa poslažite prethodno iseckano voće. Možete napraviti slojeva koliko želite i koliko imate materijala. a na kraju tortu ukrasite po želji. Stavite je u frižider da se ohladi i "voala", spremna je za serviranje

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)