Slatkiši

OSVEŽAVAJUĆI KOLAČ SA KASIJAMA ZA VRELE DANE! Ne treba vam rerna a sprema se za čas! (VIDEO)

Ako ste željni osvežavajućeg deserta a sa što manje šećera, onda je ovaj slatkiš odličan izbor.

15.07.2023 08:00

OSVEŽAVAJUĆI KOLAČ SA KASIJAMA ZA VRELE DANE! Ne treba vam rerna a sprema se za čas! (VIDEO)
Printscreen/Youtube/Serpica Recepti

Kolači i torte su nešto čemu se svi radujemo, čak i tokom vrelih dana. Ipak, paliti rernu po ovoj vućini nije baš zgodno a sigurno nije raspoložena nijedna domaćia za to, pa srećom tu postoje i drugi načini i recepti da spremite ukusnu poslasticu bez da zagrevate dom. Ukoliko ste bili do pijace i kupili sveže kajsije, evo načina da se zasladite i osvežite uz jednostavan recept.

Sastojci:

  • 400 ml mleka
  • 8 kašika šećera
  • 500 g kajsija
  • kesica vanilin šećera
  • kesic pudinga od vanile
  • 3 kašike gustina
  • 100 ml mleka
  • kesic želtina
  • 4 kašike kisele pavlake
  • 2 pakovanja piškota (u zavisnosti od veličine pleha)
  • mleko za umakanje piškota
  • 2 kesice šlaga
  • 300 ml mleka

Priprema:

U šerpu sipati mleko, šećer i vanilin šećer i staviti da se prkuva. Izmiksajte na drugoj strani četiri kajsije pa u tu smesu dodajte jednu kesicu pudinga od vanile i tri kašike gustina. Dodati u to oko 100 ml mleka, promešati i sipati u mleko smesu kako bi zajedno proključali i kako bi se smesa zgusnula. Dok se fil hladi rastopiti u jednu šerpu kesicu želatina (10gr) sa hladnom vodom. Ostavite deset minuta da nabubri a onda ga rastopite na toploj ringli. Skloniti sa vatre. U fil na drugoj strani dodati četiri kašike kisele pavlake, sipati od gore rastopljen želatin i sve zajedno izmiksati mikserom. 

Uzeti pleh i u njega ređati prethodno umočene piškote u mleko, jednu po jednu. Preko piškota naneti deblji sloj fila a onda ređati iseckane kajsije, pa tako još jedan red piškota umočenih u mleko, zatim ovaj put iseckane kajsije od preko, pa tek onda fil.

Staviti da se hladi nekoliko sati a najbolje preko noći. Onda umutiti dve kesice šlaga sa 300 ml hladnog mleka i premazati tortu-kolač. Dekorisati od gore tankim kolutovima kajsije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)