Slatkiši

KAKO DA NAPRAVITE ČUVENU ŠEHEREZADU? Lako i jeftino uz svega šest sastojaka!

Dobićete količinu za 30 osoba, a porodičnu trpezu krasiće jedan od najpopularnijih slatkiša.

08.07.2023 08:00

KAKO DA NAPRAVITE ČUVENU ŠEHEREZADU? Lako i jeftino uz svega šest sastojaka!
YouTube/printscreen/serpicarecepti

Šeherezada tortu su pravile naše bake i majke. Veoma je ukusna i laka za pripremu. Pravi se brzo, jeftina je a dobija se skoro tri kilograma preukusnog deserta. Zbog toga je ova trota kao savršena za porodična okupljanja i slave, jer od jedne torte se dobija poslastica za 30 osoba.

Srećna Republika vam poklanja recept i prelepu poslasticu koja se topi u ustima. 

Sastojci:

  • 2 pakovanja keksa punjenog čokoladom
  • 4 kesice pudinga od karamele
  • 1 margarin
  • 10 kasika sećera
  • 500 g šlaga
  • 2 l mleka

Priprema: 

Skuvati četiri kesice pudinga od karamela u 1 l mleka. Sačekati dok se skroz ohladi. Umutiti margarin i šećer a potom u ovu smesu ubacivati kašiku po kašiku pudinga uz neprekidno mućenje mikserom kako bi se dobio gladak i kremast fil bez grudvica. U drugoj posudi umutite šlag sa 1 l mleka (potrebno vam je oko 500 g šlaga). Keks poređajte u dublju posudu. Nema potrebe da se natapa zato što će upiti fil. Preko keksa prvo nanesite fil od pudinga, pa sloj šlaga, a onda opet poređajte keks i sve tako dok ne potrošite materijal. Na zadnji sloj fila nanesite samo šlag kojim premažite kompletnu tortu, ukasite i ostavite da se dobro ohladi pre služenja. Prijatno! 

BONUS VIDEO: 

 

Komentari (0)