Šeherezada tortu su pravile naše bake i majke. Veoma je ukusna i laka za pripremu. Pravi se brzo, jeftina je a dobija se skoro tri kilograma preukusnog deserta. Zbog toga je ova trota kao savršena za porodična okupljanja i slave, jer od jedne torte se dobija poslastica za 30 osoba.
Srećna Republika vam poklanja recept i prelepu poslasticu koja se topi u ustima.
Sastojci:
- 2 pakovanja keksa punjenog čokoladom
- 4 kesice pudinga od karamele
- 1 margarin
- 10 kasika sećera
- 500 g šlaga
- 2 l mleka
Priprema:
Skuvati četiri kesice pudinga od karamela u 1 l mleka. Sačekati dok se skroz ohladi. Umutiti margarin i šećer a potom u ovu smesu ubacivati kašiku po kašiku pudinga uz neprekidno mućenje mikserom kako bi se dobio gladak i kremast fil bez grudvica. U drugoj posudi umutite šlag sa 1 l mleka (potrebno vam je oko 500 g šlaga). Keks poređajte u dublju posudu. Nema potrebe da se natapa zato što će upiti fil. Preko keksa prvo nanesite fil od pudinga, pa sloj šlaga, a onda opet poređajte keks i sve tako dok ne potrošite materijal. Na zadnji sloj fila nanesite samo šlag kojim premažite kompletnu tortu, ukasite i ostavite da se dobro ohladi pre služenja. Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)