Primetan je veliki trud i želja da se sve ono što inače smatramo nezdravim poput torti, kolača i drugih slatkiša zameni nekim alternativnim poslasticama. U pravcu sirove, termički neobrađene i veganske hrane poslednjih godina krenuli su mnogi: neki iz radoznalasti, drugi zbog bolesti, a treći iz filozofskih načela i životnog stila.
Takve poslastice se spremaju brzo, ne opterećuju želudac, a pružaju sitost. Više vas ništa ne sprečava da se zasladite bez ikakve griže savesti, a Srećna Republika vam donosi jedan fantastičan recept.
Sastojci:
Podloga:
- 100 g urmi
- 1/2 solje ovsenih pahuljica
- 100 g smokvi
- 80 g lešnika
- 50 g brusnica
- 2 velike kašike kokosovog ulja
Drugi fil:
- 140 g letnjeg miksa voća (zamrznutog)
- 20 g badema
- 2 kašike meda
- 2 kašike vode
Treci fil:
- 2 banane
- 3 kašike kakao praha
- 2 kašike meda
- 30 g lešnika
- 2 kašike vode (po potrebi)
Priprema:
Sve sto je potrebno je kalup prečnika oko 24 cm i multipratik/blender.
Prvo pripremiti podlogu (sjediniti sve sastojke u blenderu), zatim preko nje stavite prvi fil sastavljen od svih izblendiranih sastojaka koji idu u njega, pa ostaviti u zamrzivacu oko pola sata. Potom u blenderu sjediniti sve za drugi drugi fil, stavite ga preko prvog i ostavite vašu tortu u zamrzivaču barem 4 sata.
Uživajte!
Komentari (0)