Razne vrste salata savršene su za obrok tokom leta. Lagane su, brzo se prave, a kombinacija namirnica je praktično neograničena i zavisi samo od vas i onoga što volite.
Srećna Republika vam poklanja recept za meditaransku obrok salatu koja se bukvalno pravi za pet minuta. Izuzetno je ukusna, zdrava, daje sitost pa dugo posle nje nećete biti gladni. Ako želite možete dodati neki preliv, a umesto tunjevine možete da iskoristite i pečenu piletinu preostalu od prethodnog obroka.
Sastojci:
- 50 g zelene salate koju volite
- 1 manja tunjevina ili 5 listova pršute ako više volite
- 1 kriška hleba prepečena u tostu
- 20 g feta sira
- 5 do 6 maslina
- 1 crvena paprika
- 1 paradajz
- 3 kašike maslinovog ulja
- origano
Priprema:
Paradajz operite i iseckajte na kockice, dodajte začine koje volite ili malo posolite. Pod mlazom hladne vode operite salatu ili više vrsta salate, iskidajte na komadiće preko paradajza. Sipajte tunjevinu iz koje ste prethodno iscedili ulje ili usitnite pršutu, pa dodajte na kockice isečenu papriku. Hleb možete iskidati na sitnije komade i preko dodajte feta sir isečen na kocke, a potom i masline. Začinite sa malo origana i dodajte maslinovo ulje. Sve dobro izmešajte i salata je spremna za jelo. Prijatno!
Komentari (0)