Tetka Saveta

CEO ŽIVOT POGREŠNO SEČEMO TORTU: Evo kako se to pravilno radi (VIDEO)

Kada jednom isprobate ovu tehniku videćete koliko će vam biti lakše da razdelite omiljenu postasticu.

27.04.2023 15:00

CEO ŽIVOT POGREŠNO SEČEMO TORTU: Evo kako se to pravilno radi (VIDEO)
Printscreen/Tiktok/videodonkey

Jedna gurmanka odlučila je da razreši misteriju i objasni šta to pogrešno činimo prilikom rezanja kolača i torti, kako bi ih pravilno isekli na jednake komade, što će uglavnom nepravilno radimo. Internetom kruži snimak ove žene koja se u jednoj američkoj tv emisiji pojavljuje kao gošća. 

Na vrlo jednostavan način i u kratkom snimku ona je objasnila kako je usavršila veštinu sečenja torte da bi isečeni delovi bili jednaki. Suština je u stvaranju minijaturnog kruga unutar torte ili kolača. Pošto je želela da objasni šta pod time misli, ona je uzela jednu srednju činiju koju je naopačke stavila preko torte. 

Printscreen/Tiktok/videodonkey

Žena je pokazala jednostavan način da se iseče trta na jednake komade

- Ovo ćemo koristiti samo kao vodič - napominje ona u klipu.

Nastavila je lagano da pritiska činiju kako bi ostao fini otisak glazure. Kada je krug bio formiran ona je počela sa sečenjem. Uokvirujući krug i tortu u sredini, rekla je da će to biti zasebna torta. Nakon što je završila sa sečenjem, došla je do poslednjeg koraka koji je bio mnogo jednostavniji i koji je zahtevao samo sečenje komada kako bi dobila ujednačene kriške. 

- To je mnogo lakše nego doći do središta torte - dodala je.

Publika u studiju je bila zatečena trikom pozdravljujući ovaj potez i dosetljivost ovacijama. Pratioci na društvenim mrežama su takođe bili oduševljeni ovim trikom, pa su istakli kako je samo bilo dovoljno da se neko doseti neke druge tehnike i da će to olakšati svima posao.

 

 

- Odlična ideja -

- Sledeći put kada me neko zamoli da isečem tortu -

- Ne mogu da dočekam da ovo probam kada sledeći put napravim tortu -

- Na ovaj način moja mama godinama seče tortu a ja ima 41. godinu tako da nije to novi trik -

- Ovo je vest? Mislio sam da ovo znaju svi - komentarisali su Tiktokeri.

Dok su nek tvrdili da je tehnika odavno poznata, većina je rekla da su tek sada saznali za trik i da ih je ovo "prosvetlilo". Takođe su naglasili da će dosta olakšati kada smo u stisci sa vremenom i kada želimo da sve bude besprekorno a relativno brzo, pa tako i parčići torte. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)