Ispovesti

KADA JE VIDELA RAČUN U RESTORANU SLOŠILO JOJ SE: Ovu uslugu su počeli da naplaćuju 3.000 dinara, sramota! (VIDEO)

Jedna devojka postala je poznata na tiktok mreži nakon što je objavila video računa iz restorana, dobivši i stavku da plati i naknadu za uslugu.

08.02.2023 21:02

KADA JE VIDELA RAČUN U RESTORANU SLOŠILO JOJ SE: Ovu uslugu su počeli da naplaćuju 3.000 dinara, sramota! (VIDEO)
shutterstock.com

Svako od nas voli da na lep način proslavi svoj rođendan i neretko ga obeleži u izlasku ili nekom restoranu  kako bi sebi i svom društvu napravili ugođaj. Jedna tiktokerka se vodila time, te nije marila za račun sve dok joj ga konobar nije dostavio te je videla da iznosi znatno više od očekivanog.

shutterstock.com

Okupila je prijatelje za rođendan ni ne slutivši šta će je čekati na kraju

Ona je objavila video koji je postao viralan pokazavši javnosti šta joj je pored redovne cene naplaćeno. Naime, račun je iznosio 113 dolara (oko 12.000 dinara) i nije bio nikakav problem ni u torti niti naručenoj hrani i piću, već o usluzi za koju joj je restoran naknadno naplatio uslugu i to ni manje, ni više nego u iznosu od četvrtine regularnog računa koji je trebalo da plati.

Tiktokerka je postala poznata otkrivši u svom snimku da je pored računa platila dodatnih 25 dolara (oko 3.000 dinara), koje je zumirala na ime "sečenja torte". Naknada joj je naplaćena zato što je zamolila konobara da joj iseče tortu što bi verovatno u normalnim uslovima i u drugim restoranima bilo očekivano, međutim, za to su joj domaćini u ovom restoranu naplatili naknadu. 

Printscreen/Tiktok/vivala_blondiiie

Devojka se šokirala videvši naplaćenu naknadnu uslugu

- Kada konobar pita želimo li da nam izeče tortu koju smo mi doneli a ja mislim da je to baš lepo od njega i onda nam to naplati 25 dolara -napisala je Gigi.

U naslovu snimka pisalo je "Nisam znala da ovo postoji?!"

Reakcije korisnika mreže bile su različite. Dok su neki bili šokirani drskošću konobara i menadžmenta restorana ovakvim bizarnim potezom, drugi su opravdali te rekli kako je to uobičajena praksa u restoranima. 

- U restoranu gde je odlazim to se naplćuje, ali je obavezno istaknuto gostima da ne bi dolazilo do nesporazuma-

- Normalno da će naplatiti za hranu koja dolazi sa strane-

- Vau, to mora da je bilo neko famozno sečenje torte-

- Ovo stalno konbar pokušava sa nama  bez da razgovara sa nama, samo zovemo menadžera i  sredimo stvar.

- Kakav je to restoran?- komentarisali su korisnici mreže.

@vivala_blondiiie I didn’t know this was a thing?!? 😳@BrazyBecca @Michelle Greene @Vanessa Valenbaer #ReadySetLift ♬ I try not to km.. - h

 

Devojka je objasnila da se ne radi o luksuznom restoranu već o branč lokalu koji je srednje klase. Prema njenim rečima, nije uopšte želela da unese tortu u restoran već je torta mogla da ostane u kolima tako da je dobila predlog od osoblja restorana, tačnije insistiranje, da je unese. Pratioci su joj rekli kako su se i oni susretali sa sličnim situacijama te da je to za većinu restorana "uigrana taktika".

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Borko

09.02.2023 13:58

Nije u redu da joj naplate sečenje torte ako je unela tortu na nj8hovo insistiranje. U redu je da se naplati sečenje i posluženje torte ako gost insistira da donese tortu u restoran iz recimo poslastičarnice, pogotovo ako nije ni pitao da li je to dozvoljeno i da li u restoranu imaju tortu u ponudi.