Slatkiši

NAJLON TORTA SPREMNA ZA TREN, A NIKAD UKUSNIJA: Domaći slatkiš koji će vas oboriti s nogu kada se prohladi u frižideru!

Ukoliko vam se jede domaća torta za koju ne treba puno vremena, tu je ova poslastica!

25.04.2023 06:01

NAJLON TORTA SPREMNA ZA TREN, A NIKAD UKUSNIJA: Domaći slatkiš koji će vas oboriti s nogu kada se prohladi u frižideru!
YouTube/Printscreen

Ukoliko vam se jede nešto slatko i domaće, a da nije komplikovano za spremanje, Srećna Republika ima idealno rešenje za vas. pokušajte uz naša uputstva da pripremite Najlon tortu.

Sastojci:

Za koru:

  • 7 belanaca
  • 16 kašika šećera
  • kašika limunovog soka

Za fil:

  • litar mleka
  • 16 kašika šećera
  • 7 žumanaca
  • puding sa ukusom vanile
  • 5 kašika brašna
  • 3 kašike gustina
  • margarin
  • kesica šlaga
  • 10 krem-bananica
  • 200 g čokolade

Za ukrašavanje:

  • 2 kesice šlaga
  • malo kisele vode

Priprema:

Kora: Umutiti 7 belanaca sa 16 kašika šećera i kašikom limunovog soka. Peći 45 minuta na 150 stepeni.

Fil: Staviti 700 ml mleka da provri sa 16 kašika šećera. U 300 ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno i gustin, pa sipati u vrelo mleko i skuvati sve sjedinjeno - kao kašicu. Potom umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Umutiti šlag sa kiselom vodom. 

Kad se kašica ohladi sjediniti je sa margarinom i šlagom. Smesu podeliti na dva dela.

Fil 1: U prvu polovinu smese dodati 200 g otopljene čokolade.

Fil 2: U drugu polovinu smese dodati seckane krem-banane.

Filovati: Kora, fil 1, fil 2, šlag.

Torta se može poslužiti i istog dana, čim se ohladi u frižideru.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)