Ukoliko vam se jede nešto slatko i domaće, a da nije komplikovano za spremanje, Srećna Republika ima idealno rešenje za vas. pokušajte uz naša uputstva da pripremite Najlon tortu.
Sastojci:
Za koru:
- 7 belanaca
- 16 kašika šećera
- kašika limunovog soka
Za fil:
- litar mleka
- 16 kašika šećera
- 7 žumanaca
- puding sa ukusom vanile
- 5 kašika brašna
- 3 kašike gustina
- margarin
- kesica šlaga
- 10 krem-bananica
- 200 g čokolade
Za ukrašavanje:
- 2 kesice šlaga
- malo kisele vode
Priprema:
Kora: Umutiti 7 belanaca sa 16 kašika šećera i kašikom limunovog soka. Peći 45 minuta na 150 stepeni.
Fil: Staviti 700 ml mleka da provri sa 16 kašika šećera. U 300 ml hladnog mleka umešati žumanca, puding, brašno i gustin, pa sipati u vrelo mleko i skuvati sve sjedinjeno - kao kašicu. Potom umutiti margarin razmekšan na sobnoj temperaturi. Umutiti šlag sa kiselom vodom.
Možda vas zanima…
Kad se kašica ohladi sjediniti je sa margarinom i šlagom. Smesu podeliti na dva dela.
Fil 1: U prvu polovinu smese dodati 200 g otopljene čokolade.
Fil 2: U drugu polovinu smese dodati seckane krem-banane.
Filovati: Kora, fil 1, fil 2, šlag.
Torta se može poslužiti i istog dana, čim se ohladi u frižideru.
Uživajte!
Komentari (0)