Čuveni keksići sa komadićima čokolade su sutni, obli kolačići koji se jednostavno tope u ustima. Veoma su lagani za izradu pa ih možete napravii i kada vam se na vratima pojave neplanirani gosti. Često se prave i kao dekorativni poklončići jer su pogodni za izradu u većoj količini.
Sastojci:
- 2 šolje brašna
- kašičica praška za pecivo
- 2 jajeta
- 1/2 kašičice soli
- šolja maslaca
- 1/2 šolje smeđeg šećera
- kesica vanile
- 300 g čokoladnog čipsa
- kašičica praška za pecivo
- 2 jaja
- 1/2 kašičice soli
- šolja maslaca
- 1/2 šolje smeđeg šećera
- kesica vanile
- 300g čokoladnog čipsa ili izmrvljena crna čokolada
Priprema:
Pre početka izrade keksića izvadite jaja iz frižidera da odstoje na sobnoj temperaturi. Maslac istopite na pari ili pomoću mikrotalasne. U njega dodajte jaja i umutite mikserom dok se ne dobije vazdušast krem. Dodajte vanilu i smeđi šećer i ponovo mutite oko jednog minuta. Brašno pomešajte s praškom za pecivo i prosejte kroz sito. Počnite da ga dodajete u malim porcijama u smesu od jaja, povremeno mešajući. U smesu dodajte čokoladni čips. Ako ga nemate, namrvite sami crnu čokoladu. Na kraju promešajte silikonskom mutilicom i stavite smesu u frižider na 15 minuta. Uključite rernu da se zagreva na 180 stepeni Celzjusovih. Pokrijte posudu papirom za pečenje. Izvadite smesu za keks sa parčićima čokolade iz frižidera. Kašikom zagrebite i oblikujte keks na posudi. Stavite u rernu i pecite dok kolači ne budu gotovi, što je oko 15 minuta.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)