Dijeta

OTKRIVAMO TAJNE DIJETA MARIJE ŠERIFOVIĆ I MIE BORISAVLJEVIĆ: I one nisu jedine koje kao da su preko noći promenile lični opis, a evo i kako! (FOTO)

Pevačice, glumice i druge javne ličnosti koje su stalno pod lupom javnosti moraju da vode računa o svom izgledu, te su često na određenim tipovima dijeta. Mi otkrivamo koje su najuspešnije.

17.10.2022 13:01

OTKRIVAMO TAJNE DIJETA MARIJE ŠERIFOVIĆ I MIE BORISAVLJEVIĆ: I one nisu jedine koje kao da su preko noći promenile lični opis, a evo i kako! (FOTO)
Foto: ATA Images, E/Stock

Poslednjih godina sve je više različitih tipova ishrana, ali i saveta nutricionista i drugih stručnjaka koji su tu kako bi nam objasnili na koji način je najbolje da se zdravo hranimo, a da pritom obroke prilagodimo našem ukusu i stilu života.

Ta raznovrsnost pomogla je mnogim ljudima koji nisu ljubitelji teretane i napornog vežbanja ili koji pak, zbog tempa života, ne stižu da se detaljno posvete svom zdravlju i telu. Među njima je svakako i veliki broj javnih ličnosti.

Imajući u vidu da su svakodnevno pod lupom javnost i medija, oni kao da nemaju luksuz da loše izgledaju. Iz tog razloga i ne čudi što sve češće možemo čuti da je neka pevačica ili glumica na posebnom režimu ishrane, a podrazumeva se, nekima su dijete bile više, nekima manje uspešne.

Milica Todorović uz izolaciju do idealne kilaže

Pevačica Milica Todorović već godinama je na muzičkoj sceni na koju je stupila još u tinejdžerskim godinama. Publika je imala priliku da prati njeno odrastanje pod reflektorima, kao i sve promene u njenom izgledu. Visoka i atraktivna plavuša u jednom periodu imala je problema s viškom kilograma. Međutim, rešila je da stvar uzme u svoje ruke i da promeni šta se može promeniti. Rezultati su brzo došli kao nagrada:

Imam period kada želim da jedem i da se ugojim, međutim, kada čvrsto rešim da smršam tome se i posvetim. Ne može ništa na silu. Bitno je napraviti balans, što je malo teže u poslu kojim se bavim.Najviše što sam uspela da smršam je 15 kilograma i to u periodu od dva meseca. Nije mi bilo teško zaista. Kada sam u fazi mršavljenja najbitnije mi je da imam vremena. Kada su tokom korone svi bili zatvoreni u kućama i jeli, ja sam bila na dijeti. Jela sam hranu po maminim receptima - otkrila je Milica za Republiku.

youtube.com/Paparazzo Lov // DNK

Milica Todorović u vreme kada je mučila muku s viškom kilograma 

 

Prema njenom priznanju, kada je nervozna, u stanju je da pojede i teglu krema. 

- Bioritam mi je poremećen i to dosta utiče na mene. Kada završim svirku pojedem nešto sočno ili popijem kafu, nekako sebe nagradim. Kada sam nezadovoljna izgledom, probušim kašiku i počnem da jedem normalno - objasnila je pevačica. 

Marija Šerifović na vojničkom režimu ishrane

Pevačica Marija Šerifović u poslednjih godinu dana rešila je da se više posveti izgledu i zdravijem načinu života. Međutim, s vremena na vreme, vrati se starim porocima.

- Dijete i promene ishrane su teške kao i svaki početak. Razne metode sam ispobavala, kao i moji prijatelji, međutim, bez uspeha. Kada sam se spremala za koncerte pred pandemiju, uz najstrožiji režim ishrane, potpuno vojnički, smršala sam 12 kilograma. Naravno, posle korone sam to sve vratila, tako da sada krećem ispočetka - rekla je Marija za Republiku.


Pevačica je objasnila šta joj najteže pada pri dijeti.

- Sve metode su mi jednako teške ukoliko u njima nema hleba, paste i ugljenih hidrata. Sada sam ponovo na režimu i za mene nema više slatkiša i pomenute hrane koje volim - istakla je Šerifovićeva. 

Iva Štrljić zbog zdravlja na posebnom režimu

Glumica Iva Štrljić oduvek je bila vitke građe zbog čega su joj mnoge dame zavidele. Osim zbog lepog izgleda, kako pred kamerama tako i van njih, zdravstveni problemi kumovali su promeni njene ishrane.

- Pazim kako se hranim i ne opuštam se. Imam veoma spor metabolizam i hipotirozu, pa zato znam da od mog čvrstog karaktera zavisi i moja dobra forma - kaže Iva za Srećnu Republiku.

Na njenom meniju uvek se mora naći zdrava hrana, a meso izbegava kada god može.

- Jedem dosta povrća, orašastih plodova i veoma retko meso. Tu i tamo umem da stavim koji mesni komad u tanjir. Dosta šetam i te svoje šetnje u šali zovem "kaldrma fitnes" - objašnjava glumica.

Mia Borisavljević, ključ je u balansu

Pevačica Mia Borisavljević važi za jednu od najzgodnijih dama na estradi. Ipak, do vitkog izgleda, put nije lak. Kako bi postigla sklad o kojem mnoge devojke maštaju, atraktivna crnka napravila je balans u ishrani i vežbanju. Kako je veliki fan slatkiša i testa, pojačala je intenzitet treninga i sebi može da dopusti da zgreški sa omiljenim namirnicama. 

- Govoreći o ishrani, nemam neki poseban režim kog se pridržavam. Trudim se da se zdravo hranim. Najveći problem mi je odricanje od slatkiša i peciva koje obožavam. Dopustim sebi da se počastim i tom vrstom hrane, ali to moram da neutrališem svakodnevnim vežbanjem u teretani. Jedem dosta voća i povrća i pijem dosta tečnosti što je posebno važno, bilo da ste na dijeti ili niste. Meso je dosta zastupljeno u mom jelovniku i ono mi daje energiju. Tokom trudnoće sam se trudila da unosim što više vitamina i da se ne prežderavam. Najbitniji je balans - otkrila je Mia za Srećnu Republiku.

Ana Ivanović vitka i u penziji

Ana Ivanović i nakon završetka teniske karijere uspela je da održi vitku liniju. Tajna njenog uspeha je u pojačanoj dozi vitamina koje unosi kroz ishranu. 

- Moj omiljeni doručak je avokado i tost sa poširanim jajima, a kao prilog dimljeni losos ili spanać - rekla je Ivanovićeva jednom prilikom.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ana Ivanović (@anaivanovic)

Ona je istakla i da avokado sadrži i veliki deo vitamina sa svojim zdravim mononezasićenim mastima, kao i zdravu dozu vitamina B6, ali i magnezijuma, koji podržava snagu kostiju.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)