Slatkiši

ČIA PUDING: Idealan, najbrži i najzdraviji doručak!

Bilo koje voće dodajte ovom pudingu i uživajte u ukusima zdravog i hranljivog obroka.

25.03.2023 08:01

ČIA PUDING: Idealan, najbrži i najzdraviji doručak!
Shutterstock

Puding sa čia semenkama je idealan obrok za doručak ili kao desert u toku dana, a možete ga napraviti za manje od pet minuta, što ga čini, em zdravim, em brzim doručkom. Čia semenke su za kratko vreme stekle mnogo obožavatelja, posebno među kulinarskim blogerima i ljudima koji promovišu zdravu ishranu. Često se spominju među ostalim proizvodima označenim kao "superhrana" i to zbog svojih brojnih zdravstvenih svojstava. Seme čia je prvenstveno bogat izvor omega-3 kiselina, koje deluju protivupalno i sprečavaju starenje ćelija, a odličan su izvor i gvožđa, magnezijuma, kalcijuma i antioksidanata.

Čia puding na kraju možete zasladiti, tačnije dodati mu i bilo koje sveže ili zaleđeno voće koje će upotpuniti njegov ukus. Srećna Republika donosi vam proveren recept za taj specifičan i zdrav puding, koji je lako pripremiti.

Sastojci:

  • 250 ml mleka
  • 2 kašike čia semena
  • 100 g voća po želji
  • kašika meda
  • 2 kašike lanenog semena

Priprema:

U teglicu ili veću činiju sipajte mleko i dve kašike čia semenki. Sve dobro promešajte i ostavite u frižideru da stoji preko noći. Ujutru, kada izvadite telicu iz frižidera, primtićete da je čia seme nabubrilo i stvorilo gelastu strukturu nalik pudingu. Tada je red da dodate med i voće. Možete koristiti voće koje god želite, u obzir dolazi i smrznuto voće, i vaš čia puding je spreman. Možete ga jesti u neograničenim količinama i praviti nebrojeno kombinacija kada je sam ukus u pitanju.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)