Jela bez mesa

KUPUS KIFLE: Jedino pecivo koje će biti mekano kao duša i sutradan!

Srećna Republika donosi vam recept za idealne i najsvežije kifle.

27.02.2023 08:01

KUPUS KIFLE: Jedino pecivo koje će biti mekano kao duša i sutradan!
Prntscrn/YouTube

Ukoliko želite idealne, a mekane kifle koje će biti savršeno sveže i naredni dan, Srećna Republika ima savršeno rešenje za vas. Ukoliko ste ljubitelji kiflica, predlažemo vam da isprobate kupus kifle. One su dovoljno meke da ćete imati utisak i sutradan kao da su istog dana spremljene. 

Sastojci:

  • kilogram brašna
  • 500 ml mleka
  • kvasac
  • 2 dl ulja
  • kašičica šećera
  • 2 kašike soli

Namaz:

  • 2 žumanca
  • 125 g margarina
  • 2 kašičice soli

Premaz:

  • 2 belanca
  • semenke po želji

Priprema:

U mlako mleko sipati kašičicu šećera i kvasac. Mleko, kada naraste, izmešati sa uljem i brašnom. Umesiti testo i ostaviti da odstoji 45 minuta. Margarin pomešati sa 2 kašičice soli i žumancetom.

Testo podeliti na 3 dela. Svaki deo premazati trećinom namaza. Urolati u rolat i seći cik-cak trouglove. Svaku kiflicu premazati belancetom. Peći na 250 stepeni dok ne porumene.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)