Slatkiši

RECEPT ZA NAJUKUSNIJU KAPRI TORTU: Predstojeće proleće nikad je bliže uz ovu poslasticu!

Srećna Republika donosi vam jendostavan recept za idealan slatkiš koji će ispuniti sva vaša čula.

20.02.2023 07:01

RECEPT ZA NAJUKUSNIJU KAPRI TORTU: Predstojeće proleće nikad je bliže uz ovu poslasticu!
Prntscrn/YouTube

Ukoliko vam se jede neki slatkiš, po mogućstvu torta i to kombinacija raznih slatkih ukusa - vanile, jagode i šlaga, Srećna Republika ima idealan predlog za vas. Isprobajte Kapri tortu, trebalo bi da zadovolji sva vaša čula. Probajte naš recept i nećete pogrešiti.

Sastojci:

Za koru:

  • 7 belanaca
  • 14 kašika šećera
  • kašika sirćeta

Krem od žumanaca:

  • 7 žumanaca
  • 200 g šećera
  • 600 ml mleka
  • 6 kašika brašna
  • 10 g vanilinog šećera
  • 50 g šećera u prahu
  • 250 g margarina

Žele od jagoda:

  • 500 g jagoda
  • 500 ml vode
  • 300 g šećera
  • 120  pudinga od vanile

Još:

  • 100 g čokolade
  • 2 kašike ulja
  • 2 kašike mleka

Priprema:

Umutite belanca sa šećerom i dodajte sirće. U kalup stavite papir za pečenje, pa preručite belanca i zapecite ih u rerni na oko 120 stepeni. Koru potom premažite otopljenom čokoladom i uljem. Ostavite taj  deo da se dobro stegne u frižideru. Mutite fil od žumanaca, šećera, brašna i malo mleka. Napravite puding od te smese i mleka. Kad se ohladi, dodajte margarin. Ostavite da se dobro ohladi.

Crveni fil pravite tako što u 400 ml vode dodate izblendirane jagode i pola mere šećera. Ostavite da provri. Za to vreme razmutite puding sa ostatkom šećera i vode. Kad jagode provre, dodajte puding. Ostavite i taj fil da se dobro prohladi.

Na deo sa belancima dodajte žuti fil, pa razmućenu čokoladu, a onda crveni fil, pa čokoladu.

Ukrasite po želji.

Uživajte!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)