Ukoliko vam se jede neki slatkiš, po mogućstvu torta i to kombinacija raznih slatkih ukusa - vanile, jagode i šlaga, Srećna Republika ima idealan predlog za vas. Isprobajte Kapri tortu, trebalo bi da zadovolji sva vaša čula. Probajte naš recept i nećete pogrešiti.
Sastojci:
Za koru:
- 7 belanaca
- 14 kašika šećera
- kašika sirćeta
Krem od žumanaca:
- 7 žumanaca
- 200 g šećera
- 600 ml mleka
- 6 kašika brašna
- 10 g vanilinog šećera
- 50 g šećera u prahu
- 250 g margarina
Žele od jagoda:
- 500 g jagoda
- 500 ml vode
- 300 g šećera
- 120 pudinga od vanile
Još:
- 100 g čokolade
- 2 kašike ulja
- 2 kašike mleka
Priprema:
Umutite belanca sa šećerom i dodajte sirće. U kalup stavite papir za pečenje, pa preručite belanca i zapecite ih u rerni na oko 120 stepeni. Koru potom premažite otopljenom čokoladom i uljem. Ostavite taj deo da se dobro stegne u frižideru. Mutite fil od žumanaca, šećera, brašna i malo mleka. Napravite puding od te smese i mleka. Kad se ohladi, dodajte margarin. Ostavite da se dobro ohladi.
Možda vas zanima…
Crveni fil pravite tako što u 400 ml vode dodate izblendirane jagode i pola mere šećera. Ostavite da provri. Za to vreme razmutite puding sa ostatkom šećera i vode. Kad jagode provre, dodajte puding. Ostavite i taj fil da se dobro prohladi.
Na deo sa belancima dodajte žuti fil, pa razmućenu čokoladu, a onda crveni fil, pa čokoladu.
Ukrasite po želji.
Uživajte!
Komentari (0)