Jela sa mesom

RUČAK GOTOV ZA 30 MINUTA: Najbolji recept za pilav, obožavaju ga i deca i odrasli!

Predlažemo vam da se po pitanju ručka odlučite za proverenu tradicionalnu kuhinju.

29.01.2023 07:00

RUČAK GOTOV ZA 30 MINUTA: Najbolji recept za pilav, obožavaju ga i deca i odrasli!
shutterstock.com

Ukoliko se pitate šta da spremite za ručak, Srećna Republika vam predlaže uvek proveren pilavpiletinom. Ne treba vam puno vremena, budući da će se bukvalno sam spremati, potrebno je samo da obezbedite sve namirnice i da odledite meso

Sastojci:

  • 2 pileća bataka
  • pola ćaše pirinča
  • 2-3 glavice crnog luka
  • 2 šargarepe
  • paprika
  • začin po ukusu 
  • malo ulja za prženje

Priprema:

Batake iseći na pola i skuvati. Crni luk očistiti, sitno iseckati i staviti da se prži na tihoj vatri. Šargarepu očistiti, sitno iseckati i dodati proprženom luku. Pred kraj prženja dodati sitno seckanu papriku. Kad luk dobije zlatnu boju preručiti ga iz tiganja u tepsiju, dodati mu prethodno očišćen i opran pirinač. Potom naliti 3 kutlače vode u kojoj su se kuvali bataci i ostaviti da se krčka, a po potrebi dodati još vode. Kad pirinač bude napola kuvan, dodati začine, ubaciti meso i zapeći u rerni na 200 stepeni. Ručak je spreman kad odozgo uhvati koricu. 

Prijatno! 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)