Ukoliko se pitate šta da spremite za ručak, Srećna Republika vam predlaže uvek proveren pilav s piletinom. Ne treba vam puno vremena, budući da će se bukvalno sam spremati, potrebno je samo da obezbedite sve namirnice i da odledite meso.
Sastojci:
- 2 pileća bataka
- pola ćaše pirinča
- 2-3 glavice crnog luka
- 2 šargarepe
- paprika
- začin po ukusu
- malo ulja za prženje
Priprema:
Batake iseći na pola i skuvati. Crni luk očistiti, sitno iseckati i staviti da se prži na tihoj vatri. Šargarepu očistiti, sitno iseckati i dodati proprženom luku. Pred kraj prženja dodati sitno seckanu papriku. Kad luk dobije zlatnu boju preručiti ga iz tiganja u tepsiju, dodati mu prethodno očišćen i opran pirinač. Potom naliti 3 kutlače vode u kojoj su se kuvali bataci i ostaviti da se krčka, a po potrebi dodati još vode. Kad pirinač bude napola kuvan, dodati začine, ubaciti meso i zapeći u rerni na 200 stepeni. Ručak je spreman kad odozgo uhvati koricu.
Prijatno!
Komentari (0)