Jela sa mesom

JUNEĆA ČORBA KOJA OKREPLJUJE POSLE BURNIH DANA I NOĆI: Najbolji recept za najukusniji kuvani obrok

Sve što vam je potrebno jeste malo junetine i povrće koje sigurno već imate u svom domu.

12.01.2023 08:01

JUNEĆA ČORBA KOJA OKREPLJUJE POSLE BURNIH DANA I NOĆI: Najbolji recept za najukusniji kuvani obrok
Pixabay.com

Posle teške praznične trpeze idealno je da u danima posle Božića pojedemo nešto kuvano i lagano. Spoj mesa i povrća je idealan, a Srećna Republika vam predlaže juneću čorbu.

Sastojci:

  • 300 g junetine
  • glavica crnog luka
  • malo ulja
  • veća šargarepa
  • koren peršuna
  • koren paškanata
  • 2 manja krompira
  • 1,5 l vode
  • so, biber, vegeta po ukusu
  • 2 kašike brašna 
  • po želji limun

Priprema:

Na ulju propržiti iseckan crni luk, dodati iseckano meso i sve zajedno propržiti da meso promeni boju. Naliti vodom, dodati sitno seckano povrće, malo soli i neko zrno bibera. Kuvati na tihoj vatri sat do sat i po ili dok meso ne omekša. Krompir oljuštiti i sitno iseckati, staviti u čorbu i kuvati dok ne omekša.

Kad krompir bude spreman čorba je gotova i samo je treba zgusnuti brašnom. Izmešati brašno sa malo vode i dodati u čorbu, začiniti biljnim začinom po ukusu i ostaviti još desetak minuta da se kuva.

Čorbu možete začiniti i umućenim žumancetom sa kiselom pavlakom ili pavlakom za kuvanje, a služiti uz limun koji čorbi daje poseban ukus.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)