Posle teške praznične trpeze idealno je da u danima posle Božića pojedemo nešto kuvano i lagano. Spoj mesa i povrća je idealan, a Srećna Republika vam predlaže juneću čorbu.
Sastojci:
- 300 g junetine
- glavica crnog luka
- malo ulja
- veća šargarepa
- koren peršuna
- koren paškanata
- 2 manja krompira
- 1,5 l vode
- so, biber, vegeta po ukusu
- 2 kašike brašna
- po želji limun
Priprema:
Na ulju propržiti iseckan crni luk, dodati iseckano meso i sve zajedno propržiti da meso promeni boju. Naliti vodom, dodati sitno seckano povrće, malo soli i neko zrno bibera. Kuvati na tihoj vatri sat do sat i po ili dok meso ne omekša. Krompir oljuštiti i sitno iseckati, staviti u čorbu i kuvati dok ne omekša.
Kad krompir bude spreman čorba je gotova i samo je treba zgusnuti brašnom. Izmešati brašno sa malo vode i dodati u čorbu, začiniti biljnim začinom po ukusu i ostaviti još desetak minuta da se kuva.
Čorbu možete začiniti i umućenim žumancetom sa kiselom pavlakom ili pavlakom za kuvanje, a služiti uz limun koji čorbi daje poseban ukus.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Komentari (0)