Slatkiši

ČOKOLADNI KOLAČ KOJI SE NE PEČE: Spreman je za samo 20 minuta, bukvalno se topi u ustima! (VIDEO)

Ovaj letnji deset brzo se priprema, a idealan je ukoliko se posluži uz čašu hladne limunade.

05.06.2023 08:01

ČOKOLADNI KOLAČ KOJI SE NE PEČE: Spreman je za samo 20 minuta, bukvalno se topi u ustima! (VIDEO)
Printscreen/Youtube

Priprema kolača ne mora uvek biti komplikovana i zahtevna. Postoje deserti koji se brzo i jednostavno pripremaju, a preukusni su. Jedan od njih je čokoladni kolač koji je kremast i preukusan, a bukvalno se topi u ustima.

Jednostavan je za pripremu, neće vam oduzeti previše vremena, a sjajan je izbor za predstojeće letnje dane jer je vrlo osvežavajuć. Može da se posluži uz hladnu limunadu, a uz tu poslasticu užitak je zagarantovan. 

Srećna republika vam poklanja recept za ovaj preukusni čokoladni desert. 

Sastojci:

Glazura:

Priprema:

Keks poređajte na dno dublje posude ili kalupa dok u potpunosti ne pokrijete dno. U manju posudu stavite žumanca, dodajte šećer i dobro umutite, pa dodajte gustin i mleko. Sve dobro umutite dok ne dobijete ujednačenu smesu bez grudvica. Uz stalno mešanje kuvajte na tihoj vatri, ali vodite računa da vam ne zagori. Kad se smesa zgusne dodajte puter i nastavite s mešanjem i kuvanjem još minut dva. Dobijenu smesu podelite na dva dela. U jednu ubacite kakao, pa sve dobro izmešajte da se masa ujednači. Preko keksa prvo sipajte žuti fil, pa preko njega poređajte sloj keksa. Potom preko keksa sipajte čokoladni fil i ostavite 25 minuta u frižideru da se kolač dobro ohladi. 

Glazura:

Čokoladu ustinite i ubacite u mikrotalasnu pećnicu na dva minuta da se istopi. U rastopljenu čokoladu dodajte slatku pavlaku, pa sve dobro izmešajte. Glazuru sipajte preko ohlađenog kolača da ga u potpunosti prekrije i vratite u frižider na još 30 minuta da se dobro ohladi. Možete ga poslužiti uz hladnu limunadu.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)