Slatkiši

SLASNI KOLAČ GOTOV ZA 10 MINUTA: Bez brašna, bez želatina, a topi se u ustima! (VIDEO)

Recept je toliko jednostavan da je gotovo nemoguće da ova poslastica ne ispadne dobro

23.04.2023 08:01

SLASNI KOLAČ GOTOV ZA 10 MINUTA: Bez brašna, bez želatina, a topi se u ustima! (VIDEO)
Printscreen Youtube/Quick Simple & Delicious

Mnoge domaćice zaziru od kolača koji se prave bez brašna jer se plaše da su suviše komplikovani. Međutim, ovakav desert može da se napravi vrlo lako i brzo, a uz to je izuzetno penast i slastan. Jedina mana mu je što se brzo pojede zato što se svaki zalogaj topi u ustima pa je ovakvom desertu nemoguće odoleti.

Srećna republika vam poklanja recept za kolač bez brašna koji je toliko jednostavan da je gotovo nemoguće da poslastica ne ispadne dobro.

Sastojci:

Sastojci za preliv:

Priprema: 

U dublju posudu sipajte krem sir i varjačom ga malo omekšajte, dodajte šećer, pa sve dobro umutite mikserom ili mutilicom dok se šećer ne rastopi. U to sipajte slatku pavlaku i mutite dok ne dobijete penastu smesu. Sipajte grčki jogurt i lagano mešajte dok se smesa ne ujednači, a potom dodajte tri cela jajeta i nastavite sa laganim mešanjem. Na kraju dodajte ekstrat vanile i sve dobro izmešajte dok se smesa ne ujednači. Okruglu tepsiju obložite papirom za pečenje, sipajte smesu i pecite 40 minuta na 200 stepeni. Nakon što se kolač ispeče ostavite ga dva do tri sata da se dobro ohladi. 

Preliv:

Usitnite čokoladu i sipajte u manju šerpicu, pa dodajte 60 ml slatke pavlake i kuvajte na pari dok se čokolada u potpunosti ne istopi. Isecite parče kolača, prelijte čokoladom i poslužite. Prijatno! 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)