Budući da je nas sve još uvek drži praznična euforija, pravo je vreme da lepo raspoloženje podelite sa svojim najmilijima. Kako bi vam početak godine bio sladak, što sebi ne biste priuštili i jedan kolač koji će vam dodatno ulepšati ove dane. Savet je da pripremite neki slatkiš po volji ukućana koji će ujedno biti brz i lagan, a opet u kome će svi podjednako uživati. Mnoge domaćice opredeljuju se, što zbog brzine, što zbog ukusa za čizkejk. Kako bi ova godina u startu bila različita od drugih, Srećna Republika vam predlaže čizkejk sa malinama.
Sastojci:
- 300 g mlevene plazme
- 180 g margarina
- 17 kašika mleka
Za beli fil:
- 450 g krem sira
- kesica vanilinog šećera
- 50 ml vode
- 10 g želatina
- 500 g slatke pavlake
- 220 g šećera u prahu
Za crveni fil:
- 450 g malina
- 100 ml vode
- 10 g želatina
- 50 ml vode za želatin
- 4 kašika šećera
Priprema:
Maline preliti vodom, dodati šećer i kuvati desetak minuta, želatin preliti vodom i pustiti da nabubri. Voće skloniti sa šporeta, pustiti da se prohladi pa dodati želatin. Promešati. Margarin istopiti, preliti preko plazme, dodati mleko i mutiti mikserom da se sjedine sastojci. Smesu utisnuti u kalup obima 26 cm. Umutiti slatku pavlaku. Dodati sir, šećer i šećer u prahu. Želatin preliti vodom da nabubri i ostaviti ga 10 minuta. Zagrejte ga da se istopi, ali ne da provri. Dodajte ga u beli fil i sve izmiksati. Beli fil staviti preko plazme.
Kad se crveni fil ohladi rasporedite ga preko belog fila. Dobro rashladiti.
Uživajte!
Komentari (0)