Ovaj period godine odličan je povod da napravite ukusne baunti (bounty) čokoladice i počastite i sebe i svoje najmilije dobrim dezertom. Slatkiš napravljen u domaćoj varijanti, tvrde mnogi, daleko je bolji od onog iz prodavnice, a za njega će vam biti potrebno samo nekoliko sastojaka. Ljubitelji crne čokolade mogu da koriste upravo nju za preliv, međutim, mlečna čokolada karakteriše tu poslasticu pa je ipak savet odlučiti se za nju.
Sastojci:
Za preliv:
- 250 g mlečne čokolade
- kašika kokosovog ili bilo kog drugog ulja
Priprema:
U posudu sipajte pavlaku, puter, šećer, aromu vanile i so i dobro mešajte dok se puter i šećer ne otope. Kada se sve lepo sjedini možete skloniti sa vatre i dodati kokos, pa sve dobro sjediniti u kompaktnu masu.
U pleh stavite pek-papir, rasporedite smesu za čokoladice, poravnati jednom špatulom i prekriti providnom folijom i krpom, kao kod testa kad čekamo da nadođe.To je važno da bi se smesa najpre ohladila na sobnoj temperaturi, a potom i stegla jer će čokoladice biti ukusnije. Zatim, potrebno je sve staviti u frižider na 2-3 sata. Kada se smesa ohladi i stegne izvadite je iz pek-papira i tankim nožem isecite na komadiće željene veličine (trebalo bi da ih bude oko 24). Ako želite da čokoladice budu poput originala možete ih ručno oblikovati tako što ćete zaobliti ćoškove.
Na pari otopite čokoladu i dodajte joj ulje kako bi preliv bio sjajniji i lepši. Za to vreme, čokoladice mogu da odstoje još u frižideru. Kada se smesa rashladi ubacujte, odnosno potapajte baunti jednu po jednu i vadite ih na tacnu. Stavite ih u frižider da se opet stegnu i spremne su za serviranje.
Uživajte!
Komentari (0)